AZI LA TÂRGUL DE CRĂCIUN, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 21 decembrie, la TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMȚ, va fi în prim-plan muzica religioasă.

Pe scena de la Curtea Domnească, începând cu ora 18:00, va cânta pentru publicul din Piatra-Neamț corul „Filomelos”. Compus din profesori studenți și elevi din Onești pasionați de muzica sacră, corul „Filomelos” are o istorie aparte. Ideea înființării a venit înaintea coagulării propriu-zise a grupului, unii dintre membri manifestându-și dragostea de cântare (așa cum se traduce numele grupului) prin numeroase activități premergătoare. Însă această dragoste nu își avea altă aspirație decât Împărtășirea din Hristos în cadrul Sfintei Liturghii. În acest context, formarea unui grup unitar devenise un proiect necesar, care a luat contur în vara lui 2007, în excursia organizată în Maramureș. Aceasta a avut ca itinerar principal „Memorialul durerii” de la Sighet.

Programul de la scena de la Curtea Domnească va continua cu unele dintre cele mai frumoase colinde strămoșești interpretate, în două momente diferite, de către preotul Constantin Liviu Cojocărescu, acompaniat de profesorul Sidor Rusu (de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț), respectiv de corul „Teoforia” de la Roman.

În cadrul TÂRGULUI DE CRĂCIUN LA NEAMȚ, tot astăzi, dar în fapt de seară, nemțenii se pot întâlni, în cadrul unei conferințe, cu preotul Constantin Necula, cel care și-a ales ca temă a conferinței „Dragostea nu cade niciodată”. În deschidere,  cele mai bune voci de la clasa de canto a Școlii Populare de Arte Piatra-Neamț (coordonator, Georgiana Șerban-Axinte), vor introduce în atmosferă audiența prin interpretarea unor piese legate de apropiata sărbătoare a Crăciunului. Evenimentul va avea loc la cinematograful „Dacia-Panoramic”, cu începere de la ora 18:00. Intrarea se face pe baza invitațiilor emise de către organizatori – Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saculare” Neamț. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAna Maria Iuganu a participat la Gala Sportului Nemțean
Articolul următorTriplă pentru CS Ceahlăul: cea mai bună sportivă, cel mai bun antrenor și cel mai bun club
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.