reclama autocenter

Precipitaţiile de ieri după amiază, 20 iulie, au produs din nou neplăceri, în special în zona comunei Ceahlău, cea mai lovită de inundaţii din această vară.

DJ 155F, drumul axial ce uneşte Durăul de oraşul Bicaz, a fost, din nou, pentru a doua oară în ultimele zile, blocat de aluviunile aduse de viitură, pe porţiunea dintre Durău şi Izvorul Muntelui. Patru voluntari de la SVSU Ceahlău au muncit acolo cu un buldoexcavator şi cu un încărcător cu cupă pentru a curăţa zona.

Satul Bistricioara a avut, din nou, de suferit, apa din pârâu inundând două curţi, iar doi subofiţeri ISU au ajutat cu pompa. Angajaţii ISU au efectuat şi două misiuni de monitorizare a zonei afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Şi angajaţii Delgaz Grid au au fost nevoiți să intervină în zona Bicaz la Izvorul Muntelui, Izvorul Alb și Secu, dar şi în Săbăoani, Teţcani (Gherăieşti) şi în satul Ghelăiești (comuna Bârgâuani). Au fost afectate, parțial, 3 linii de medie tensiune, 13 puncte de transformare, fiind nealimentate cu energie electrică cele 7 localități de mai sus, cu 1532 consumatori. Azi dimineaţă problemele cu electricitatea fuseseră remediate.

Angela Croitoru

Articolul precedentConcurs titularizare 2021: 69 de posturi pe perioadă nedeterminată
Articolul următorLegenda Meşterului Manole la Izvorul Alb
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.