Că transpoartele face buzunarele obeze, mai cu seamă că unde-i mia merge și suta, nu-i o chestiune care să ne zburlească penele, dar aprinde neuronii la o seamă dă inși, mai cu seamă că e vremea când se sorcovesc trasee, se împarte la care și cum ori se inventează curse noi. Și nu mai departe, ci pe la cejeu, un nene conselier propunea mai ieri ca niște traseuri de curse să ajungă la cei cu troleele, că e păcat de ei să aibe perderi și să nu aibe un leu de-o ciungă. Dacă traseele ajungeau la troleee, după câteva zile, același nene mergea și le cerea să fie date la o firmuliță privată. La proxima șădință de AGA, tot el se dădea cu discursul de podele să se renunțe la traseele alea că e nu știu ce cu ele. Acuma, și noi, și colegii mnealui, gândim că poate o băut pe stomacu gol, ori poate s-o trezit confuzat în excitament, că atâtea dume pe termen scurt, mai rar. Că o fi având o moșmandă cu firmuța aia, nu știm, dar omu se tomulețește văzând cu ochii. Păcat!

 Un spionete, mai agrar la neuron, ne povestește că el o simțit la organele interne, cum că bate un vânt de schimbare la derecția cu agricultura, adică care o să aibe alt șăf. Și ne-am pus pă săpatelea și am aflat că o să vină un nene bimbaș la spart IASeuri, colhoaze și SMAuri, cu rădăcini pe la celălant municipiu și care e în mare amor cu liberalii, mai cu seamă aripa care se pupă cu pedeleii. Acuma, știm că dacă vrei să fii șăf, trebe musai un partid de împingere, bașca trebe să fii din aceeași urbe cu oarece oameni grei, că una e când vreau unu de la Cucuieții de Mijloc să se aburce și alta când întreabă un concitadin, cu care mai  ieri se bea un șpriț de vară la vreo terasie umbroasă.

 Oameni buni, e de bine. De vreo două zile e o curățenie în Piața Țentrală de juri că s-o mutat la noi un oraș de chinezi înarmați cu mături mopuri și aspiratoare, care-s în stare să spele pavelele și pe dedesubt. Să vedeți ordine, cerșetorii trimiși elegant acasă, jăndarii cu zâmbete pă buze în exerciț, încasatori numai lapte și miere, e ceva ce nici în visele cele mai democratice nu ați văzut. Acuma, noi știm că o minune are o limită de timp, mai cu seamă că raul ăsta citadin o fost provocat de un ordin de sus, că scrie presa despre piețe și nu care cumva să scrie ceva de rău.Păi, dacă-i pe așa, lasă că vorghim noi cu gingașii coledgi să steie vreo câteva luni cu geana pă piețari și precis o să culegem mac de pe jos. Evident, nu mac feliabil, adică din ăla rusesc.