reclama autocenter

tg primaria

* primarul Harpa va fi preşedinte

Proiectul ce prevede înființarea zonei metropolitane la Târgu-Neamț se află în linie dreaptă, potrivit city-managerului Vasile Apopii. În perioada următoare reprezentanții Primăriei Târgu-Neamț vor avea o întâlnire cu primarii din zonele limitrofe pentru a discuta despre zona metropolitană și despre avantajele acesteia.

„Am definitivat statutul zonei metropolitane, urmând ca în perioada următoare să avem o întâlnire cu primarii din zonele limitrofe, întâlnire unde sper să cădem de acord asupra înființării acestei zone care ne-ar aduce mari avantaje tuturor”, ne-a declarat city-managerul Vasile Apopii.

Orașul Tîrgu-Neamț se pregătește să înființeze zona metropolitană, un proiect de anvegură prin care se dorește atragerea de fonduri europene, mai ales că din 2014 banii de la UE vor putea fi atrași doar pe regiuni.

Preşedintele zonei metropolitane, prin statut, este primarul celei mai mari localităţi, în vreme ce Biroul comunitar va fi mecanismul de conducere, în care primarii localităţilor vor fi vicepreşedinţi ai asocierii realizate. Înființarea unei zone metropolitane, duce la descongestionarea orașului, la dezvoltarea arhitecturala unitara, accesarea (prin asociere) a fondurilor europene destinate dezvoltarii regionale şi, prin aceasta, crearea unor conditii civilizate de viaţă pentru toţi locuitorii zonelor metropolitane.

La capitolul Avantaje, putem enumera: descongestionarea orașului, a aglomerării urbane, satisfacerea cererii de locuințe a populației, fonduri bugetare mai mari pentru localitățile cu venituri mici, beneficiile economice derivate din creșterea atractivității zonei pentru investitori, îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare și de transport, crearea de locuri de muncă prin atragerea de investitori, creșterea nivelului de trai al populației, dezvoltarea regională și investițiile în infrastructură, extinderea rețelelor de utilități și accesarea fondurilor structurale ale UE. (C.T. STURZU)

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMȚ
Articolul următorAvem o piață, mama ei!