Ambulanța Neamț a primit cel mai bun calificativ în urma controlului derulat la începutul săptămânii din dispoziția Ministerului Sănătății. Comisia de control, formată din trei medici și un director tehnic din Neamț, Cluj, Prahova și Vrancea, a verificat în ce măsură Serviciul de Ambulanță Neamț corespunde cerințelor pe parte de dotări, personal, medicamente și materiale sanitare.

„Luni și marți a fost acest control. Comisia a mers la toate substațiile și punctele de lucru din județ, a verificat autospeciale, truse de urgență, încadrarea cu personal, nivelul de pregătire și formare profesională a întreg personalului, asigurarea medicamentelor, absolut tot pentru autorizația de funcționare pe 5 ani. Suntem pe primul loc din 37 de servicii județene din țară verificate, comisia a făcut această apreciere asupra activității noastre, deci serviciile medicale pe care le acordăm sunt la un nivel calitativ înalt”, a declarat asistenta șefă Luminița Rozoschi, purtătorul de cuvânt al SAJ Neamț.

Prin urmare, SAJ Neamț primește, cum altfel, prelungirea autorizației de funcționare pe următorii cinci ani. Comisia nu a lăsat nici un fel de recomandare în urmă, atâta timp cât soluția pentru una din cele mai vechi și importante probleme, cea a parcului auto decimat de uzură și mare consumator de fonduri, este la București. În aceste condiții, nu este de mirare că acest control a apreciat la maxim profesionalismul celor care lucrează la Ambulanța Neamț. De altfel, în această toamnă echipajul format din asistent medical Dumitrița Nicoleta Nistor și ambulanțierul Ionel Baghiu a câștigat argintul la concursul național al echipajelor de ambulanță 2018, surclasând echipajul din București. (C.I.)

Articolul precedent„Ia Neam(ţ)ului” la Muzeul de Artă
Articolul următorLa blocul afectat de explozia din 31 octombrie reparaţiile sunt în toi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.