lingurita-radiografieIonuț Narcis Nechita (32 de ani), din Roman, autorul accidentului de la Cordun, din dimineața de 15 noiembrie, vrea să demonstreze că nu suportă regimul de detenție. După ce-a lovit doi oameni cu mașina și-a fugit, individul a fost prins după trei zile și arestat. A fost introdus în subsolul Poliției Neamț, vineri după-amiază, iar duminică după-amiază a înghițit o bucată de lingură, în semn de protest. A fost transportat la spital, unde i s-au acordat îngrijirile necesare, iar după ce s-a rezolvat problema, a fost reintrodus în arest.

“Ca în orice caz de acest fel a fost declanșată o anchetă internă”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

O echipă de polițiști va verifica în ce condiții s-a petrecut incidentul și dacă poate fi considerat cineva responsabil.

Reamintim că Nechita nu are permis de conducere și, cu toate acestea, s-a urcat la volan și a făcut drifturi în curtea fostului CAP din Cordun, unde a rănit grav un bărbat, care a fost dus la Iași cu un picior zdrobit, și l-a accidentat ușor pe un al doilea. După care nici nu s-a sinchisit să vadă ce e cu ei și a fugit. Martorii spun că părea băut. Peste trei zile, când a fost prins, nu mai putea fi stabilit acest lucru. Însă judecătorul care a primit propunerea de arestare a considerat că bărbatul prezintă pericol public și a emis mandat pe numele lui, pentru 30 de zile. (C.M.)