0:00

Patru comisii mixte inventariază pagubele produse de inundațiile din județul Neamț la sfârșitul săptămânii trecute. Procesul pare să fie anevoios, iar cei de la Prefectură nu știu să spună dacă raportul complet va ajunge pe masa Guvernului în timp util, pentru a fi dezbătut în ședința din 6 iulie, când se dau primele fonduri post-inundații.

Noi suntem în teren. S-au format patru echipe, pentru a economisi timp. Este personalul Prefecturii, ISU, sunt cei de la Apele Române și de la Inspecția în Construcții. Evaluarea se face în toate comunele, dar prioritatea o constituie cele mai afectate. Este imposibil să fie gata raportul astăzi, încercăm să-l facem până joi. De aceea sunt patru comisii, încercăm să accelerăm procesul, însă este în funcție de ceea ce găsim în teren. Trebuie să discuții cu oamenii, să intri în casele lor, să duci listele la Primărie, să se semneze procesele verbale”, a declarat Adrian Niță, purtător de cuvânt al Prefecturii Neamț.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat deja că, în măsura în care rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundații vor fi întocmite până joi, când e ședința de Guvern, se vor aloca și fondurile necesare refacerii drumurilor sau locuințelor afectate. (E.C.)

Articolul precedentS-a redeschis drumul la Bistricioara
Articolul următorUn nou marș pentru copiii Smicală. Cui prodest?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.