0:00

Autorităţile au găsit iurta ecologică. Nu şi chiriaşii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* se fac „investigaţii” pentru a afla cine e proprietarul terenului

După ce ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, a semnalat cazul oamenilor străzii care se adăpostesc într-un cort făcut din gunoaie, aflat pe un teren de lângă Piața Mărăței, ieri, locul a devenit un obiectiv de interes. Angajații Poliției de Proximitate și cei de la Asistență Socială s-au interesat de situația de acolo. Martori la vizita autorităților, au fost angajații Creșei din Mărăței, care i-au avut ca „vecini” pe oamenii străzii aproape un an de zile. Cu toate acestea, cei de la respectiva creşă sunt nemulțumiți mai mult de starea deplorabilă în care a fost abandonat terenul.

„Boschetarii stau acolo, cred că de un an de zile. Pe noi, personal, nu ne-au deranjat, nu ne-au creat probleme, dar mai nemulțumiți suntem de starea terenului de acolo. E plin de gunoaie, iar cine trebuie să aibă grijă de teren nu pare să fie interesat. Ne este frică să scoatem copiii afară, chiar dacă suntem dincolo de gard. Noi știm că la noi iarba este tunsă și e curat, dar nu știm ce este în bălăriile de pe terenul de lângă noi. Vara e jale, cresc buruienile și până la un metru”, a declarat Paraschiva Alexandrescu, șefa asistentelor de la Creșa Mărăței.

La o distanță de câțiva metri de adăpostul celor care trăiesc în mizerie, merg la școală elevii de la „Daniela Cuciuc”. Directoarea unității spune că nu au fost deranjați de „chiriașii” clandestini, dar o problemă reală o reprezintă bandele de minori care le dau târcoale.

„Noi nu am avut probleme cu cei care stau pe acel teren, deși știm că sunt acolo de mulți ani. Nu am făcut reclamație pentru că nimeni nu ne-a sesizat cum că sunt derenjați de ei. În schimb avem probleme cu bandele de minori care își fac veacul pe aici. Ei reprezintă un pericol”, a declarat Niculina Niță, directoarea Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” din Piatra Neamț.

Autoritățile stau de pândă

Şeful Poliției Locale Piatra Neamț ne-a precizat că a mers la locul cu pricina, împreună cu angajații de la Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț, dar nu a găsit pe nimeni. Se fac investigații pentru a afla și al cui este terenul neîngrijit.

„Colegii mei care au fost pe teren mi-au spus că pe terenul lăsat în paragină este o casă părăsită și un cort improvizat. Din ce au aflat ei ar fi vorba de doi bărbați și o femeie de aproximativ 50 de ani. În seara aceasta (n.r. – 24 martie) vom merge din nou cu cei de la Asistență Socială, pentru a-i identifica, pentru că nu au fost de găsit. Încercăm să aflăm și al cui este terenul pentru că nu este normal să nu fie împrejmuit și îngrijit. Până la urmă, vom aplica și sancțiuni celui care nu are grijă de teren. Încă nu știm despre cine este vorba, dar vom afla”, a spus Eugen Pancu, șeful Poliției Locale.

Marian TEODOROF

Articolul precedentMaşină incendiată la Păstrăveni
Articolul următorGirov: Un nou viceprimar. Al cincilea!!!