pietricica turism

girov primaria (2)

Consiliul local al comunei Girov a hotărât, ieri, pentru pentru a patra oară în această legislatură, schimbarea viceprimarului. De remarcat, în forul local girovean s-a format o nouă majoritatea, de această dată, Florinel Sarion fiind demis din funcția de viceprimar. În locul său a fost propus și votat consilierul Ciprian Avasiloaei, care va prelua atribuțiunile de serviciu ale primarului. De asemenea, consilierii locali au  propus și votat un consilier delegat, care să preia atribuțiunile viceprimarului. Acesta este Valeriu Andrieș, fost viceprimar al comunei.

Iată ce a declarat noul viceprimar Ciprian Avasiloaiei: “Ceea ce s-a întâmplat astăzi trebuia să se întâmple în 2012, de aceea a apărut o stare de conflict în Consiliul local. Singura soluție viabilă era aceasta, însă cele două tabere au luptat tot timpul, însă eu m-am săturat de certă. Noi vrem să ne apucăm de treabă. Unii spun că nu sunt soluții, însă întotdeauna există una.Trebuie găsită o soluție pentru rezolvarea unei probleme și mai trebuie să ne apucăm de treabă și nu să ne certăm în Consiliul local. Lansez o cerere către cei din tabăra adversă, ca să vină în ceasul al 12-lea și să facem pace. Nouă ne pasă ce spun oamenii și de aceea suntem aici. Dacă nu ne pasă, trebuie să mergem cu toții acasă și să vină oameni reprezentativi din această comună și nu alte facțiuni”.

Apoi, consilierul Valeriu Andrieș, cel carea a preluat sarcinile viceprimarului, a adăugat: “Pentru că noi am încercat mereu să-i împăcăm și nu am reușit niciodată, s-ar părea că tocmai cel care a ridicat sabia dreptății a fost fostul prefect George  Lazăr, care a luat hotărârea, în baza unei ordonanțe,  să-l demită pe primarul Vasile Olaru. Dar, spre surprinderea noastră, odată cu demiterea lui Vasile Olaru, liniștea nu a apărut în comuna Girov. De aceea, noi am încercat să facem o nouă majoritate, cu oameni care nu au interese directe în acestă comună. Cei opt oameni care formează o nouă majoritate sunt semeni care doresc să facă bine comunității din Girov”. (C. NEGRU)