0:00

August – luna dedicată expozițiilor de la Muzeul de Artă Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Artă Piatra Neamț va găzdui în luna august nu mai puțin de trei expoziții de pictură, prima aparținând pictorului născut la Fălticeni, Aurel Băeșu, care s-a stins din viață acum 90 de ani și este înmormântat în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. Expoziția se numește ”Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete” și va conține peste 100 de lucrări de pictură și grafică.

Aurel Băeșu are deja câteva tablouri prezente în expoziția de bază a muzeului de artă pietrean, lucrările sale cuprinzând compoziții ample în ulei care surprind scene de luptă din Marele Război, dar și lucrări de grafică consacrate ființei umane.

August – luna dedicată expozițiilor de la Muzeul de Artă Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVernisajul expoziției va avea loc miercuri, 1 august, de la ora 18:00 în sala de Artă Contemporană din cadrul Muzeului de Artă Piatra Neamț, iar despre lucrările artistului vor vorbi Adrian-Silvan Ionescu, istoric de artă și director al Institutului de Istoria Artei „George Oprescu”, Academia Română și Emil Nicolae, critic de artă. Cei interesați vor putea vizita expoziția până pe data de 19 septembie, iar între timp vor avea posibilitatea să admire și celelalte două expoziții, cu lucrări ale pictoriței Elena Uța Chelaru ale cărei tablouri se regăsesc în cele mai prestigioase galerii și muzee din lume, dar și picturi ale lui Dumitru Macovei, un pictor din Bacău, cunoscut și apreciat pentru operele sale pe pânză și pictura bisericească.

A.H.

Articolul precedentAlertă: Nu se mai vând porci vii în târgurile și oboarele din Neamț!
Articolul următorUn trăsnet a lăsat pietrenii fără apă la robinete preț de două ore
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.