Nou-născuții de la Maternitatea Spitalului Județean Neamț vor beneficia de audiometrie gratuită începând de anul viitor. De altfel, Ministerul Sănătății va asigura, începând din 2015, testarea audiometrică în toate maternitățile din țară, în acest sens fiind demarat un proiect european. Dr. Ioan Lazăr (specialist ORL), managerul SJU a precizat că doar copiii din câteva maternități din țară sunt beneficiari ai unui program național de audiometrie de screening.

„Am solicitat și anul acesta, la fel ca anul trecut să fim incluși în program, acest demers fiind unul de mare importanță. Prin aparatura specifică audiometriei la nou-născuți, încă din primele zile de viață se poate stabili dacă aceștia sunt afectați de surditate sau nu. Este o veste foarte bună care vine în ajutorul părinților și care poate fi de un real ajutor nou-născuților cu probleme de auz, a declarat dr. Lazăr.

Reprezentanții MS au anunțat că tratamentele necesare pentru nou-născuții care au fost depistați cu deficiențe de auz va fi asigurat gratuit de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. (M. TEODOROF)

Articolul precedentUn poet care a fost: Ion Cârnu
Articolul următorMilitari alături de copii