0:00

Au furat 3 kg și jumătate de trufe negre folosind câini specializați, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune pentru prevenirea delictelor silvice a polițiștilor din Dulcești, de vineri, 19 mai, avea să se finalizeze cu o captură neașteptată și impresionantă.

În comuna Horia, polițiștii au oprit un autoturism suspect în care se aflau mai multe persoane și nu mai puțin de 6 câini specializați în recoltarea de trufe. Autoturismul, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Valea Ursului, a fost percheziționat și în interiorul lui a fost găsită cantitatea de 3.480 de grame trufe negre, fără documente legale.

“Cantitatea de trufe negre identificată, care a fost confiscată de polițiști și predată specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și ale Legii nr. 407/2006 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.500 de lei”, precizează inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentPercheziții la braconieri finalizate cu dosar penal. Au fost capturate trofee și o armă cu aer comprimat
Articolul următorCauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.