0:00

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a făcut bilanțul acțiunii din 18 mai, când un puternic incendiu a izbucnit la un depozit de deșeuri periculoase și nepericuloase de pe platforma de la Săvinești. Apelul pentru ajutor a fost înregistrat în dispecerat la ora 17:55, anunțându-se că ard deșeuri de carton și plastic, depozitate între mai multe clădiri. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la deșeuri textile și din plastic, la un depozit amenajat în aer liber, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp.

Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu intervenit peste 100 de pompieri: 10 ofițeri, 70 subofițeri, 15 soldați gradați profesioniști și 14 voluntari și mijloace de intervenție astfel:

  • Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț cu 8 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime;
  • Detasamentul de pompieri Roman cu 3 autospeciale de stingere;
  • Detasamentul de pompieri Târgu Neamț cu 3 autospeciale de stingere;
  • ISU Bacău cu 2 autospeciale de stingere;
  • SVSU Roznov cu 1 autospecială de stingere;
  • SVSU Rediu cu 1 autospecială de stingere;
  • SVSU Săvinești;
  • SVSU Dochia;
  • SVSU Bicaz.

Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Incendiul a fost lichidat în data de 19.05, la ora 06:30. Au ars aproximativ 40 de tone deșeuri textile, de carton și din plastic, deșeuri nepericuloase depozitate în bazine de plastic cu o capacitate de o tonă, paleți din lemn, o autospecială de stingere (a operatorului economic), un cap tractor și o semiremorcă. S-au deteriorat 4 bazine din tablă cu capacitate de 50 t și elemente de tâmplărie de la ferestrele și acoperișul unei clădiri pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Nu au fost victime”, anunță ISU Neamț.

Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cauza incendiului de pe platforma Săvinești nu a fost stabilită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa acțiune au fost mobilizați și au participat 8 lucrători și 4 autospeciale de la IPJ Neamț. ”De remarcat este prezența unor voluntari din SVSU care au intervenit alături de pompierii militari, deși nu a fost solicitat sprijinul Serviciului Voluntar din care fac parte. Este voba de Barcan Gabriel și Barcan Mihăiță, voluntari din cadrul SVSU Dochia și Sandu Alexandru de la SVSU Bicaz”, conform aceleiași surse. (G.S.; FOTO: ISU Neamț)

Articolul precedentAu furat 3 kg și jumătate de trufe negre folosind câini specializați
Articolul următorPietreancă arestată pentru că își hărțuia amantul
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.