tt visatorul afisTeatrul Tineretului (TT) anunţă premiera naţională a piesei “Visătorul”, după Ian McEwan,  spectacol-concert de Ada Milea. Evenimentul are loc vineri, 27 octombrie, de la ora 19:00 şi sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Teatrului Tineretului.

“Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu «numărul 1», că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume. Un spectacol-concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale”, menţionează reprezentanţii TT.

ADA MILEA

Orice spațiu în care vine să lucreze se umple de bucurie și de cântece pline de candoare și (auto)ironie.

În 20 de ani, Ada Milea a scos 14 discuri, dintre care unul în Olanda: „The Island” – dupa Gellu Naum, cu Alexander Balanescu, Ada Milea şi Balanescu Quartet (Saphrane Records, 2011); a susținut numeroase concerte  în țară și în străinătate: Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda şi Republica Moldova.

Ada Milea a compus muzică de teatru pentru peste 40 de spectacole, în teatre din capitală (Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie), dar și din provincie (Teatrul Național din Târgu Mureş, Teatrul Naţional din Timişoara, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Național Iași, Teatrul Național „Radu Stanca” și Teatrul Gong din Sibiu, Teatrul de Artă Deva, Teatrul “Regina Maria”, Oradea, Teatrul Național Cluj), colaborând cu regizori precum Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa.

În afara țării a lucrat la Athanor Akademie (Germania): „Quijote” după Miguel de Cervantes Saavedra (in limba engleză), „Apolodor” după Gellu Naum (în limba germană) și „Mein Müder Vater” după Gellu Naum, regia David Esrig și la Oxford Contemporary Music & I.C.R. Londra „The Island” după  Gellu Naum (împreună cu Alexander Bălănescu). În 2002 a colaborat cu Cirque du Soleil (Canada).

Ada a obținut două premii UNITER:  în anul 2006 „Premiul Criticii” și în anul 2008 „Premiul pentru muzică de teatru “.

Gellu Naum, Cervantes, Gogol sunt autori pe care ni i-a arătat într-o lumină fascinantă, „Apolodor“, „Quijote“, „Nasul“ și „Insula” fiind doar câteva dintre spectacolele de neuitat. Poate că marele secret al Adei este ştiinţa de a închide o întreagă piesă de teatru într-un cântec.

Ne bucurăm că a revenit la Piatra Neamţ, după ce, în 2013 a compus versurile și muzica pentru spectacolul O…LADĂ, în regia lui Alexandru Dabija.

tt visatorulALINA HERESCU

„La mine totul e cu combustie maximă, mereu.“

E indubitabil că a fost hărăzită cu o mare doză de energie, pe care o pune neîncetat la treabă, fie că e vorba de teatru sau de pasiunea pentru tango, călătorii, sport etc. Din anul 2000 și până acum a făcut scenografia la peste 50 de spectacole! Muncește enorm și adună premii. Este super implicată în spectacolele pe care le îmbracă în decoruri și costume. Odată chiar a intrat în locul unei actrițe, care se îmbolnavise în ziua premierei.

Radu Afrim, Ana Mărgineanu, Radu Apostol, Felix Alexa, Szabó K. István, Zsolt Harsanyi sunt regizori care au preferat-o ca scenograf pentru spectacolele lor.

La Teatrul Tineretului a făcut scenografia pentru spectacolele AUDIȚIA (regia Szabó K.István, 2010) și BLACK COMEDY (regia Cristian Ban, 2015) și a fost membru în juriul Festivalului de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI).

Acum face cuibul VISĂTORULUI, „o veselie cântătoare“, cum numește ea spectacolul-concert al Adei Milea.

Visătorul

după romanul lui Ian McEwan

Spectacol-concert de Ada Milea

Distribuția:

PETER – Emanuel Becheru

KATE – Corina Grigoraș

MAMA – Nora Covali

TATA – Rareș Pîrlog

PROFESOARELE: Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu

COPIII: Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea

Scenografie: Alina Herescu

Desene & animație: Paul Mureșan

Dramatizare de Antoaneta Zaharia

Traducerea: Dana Crăciun. (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ)

Articolul precedentSănătatea și Guvernul: Normă de hrană în locul tichetelor de masă, toate sporurile achitate, gărzile medicilor rămân la fel
Articolul următorRețea de contrabandă protejată de un polițist din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.