Sănătatea și Guvernul: Normă de hrană în locul tichetelor de masă, toate sporurile achitate, gărzile medicilor rămân la fel, ZCH NEWS - sursa ta de informații
FOTO: Radio Iași

Revendicările celor de la Sanitas, prezentate Guvernului ca alternativă la greva generală în Sănătate și Asistență Socială, au fost discutate în ședința consiliului național al federației sindicale, care i-a avut guest star pe primul ministru Mihai Tudose, șeful PSD Liviu Dragnea, vicepremierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății Florian-Dorel Bodog.

Echipa guvernamental-politică a părut convinsă de revendicările Sanitas, fapt pentru care s-a declarat de acord să reconsidere câteva aspecte din legislația aplicabilă celor două domenii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Federația Sanitas, ”aceștia au propus următoarele soluții la cererile SANITAS:
► Începând cu 1 ianuarie 2018, tichetele de masă vor fi înlocuite cu norma de hrană, care va fi acordată lunar.
► În lunile ianuarie și februarie 2018, în baza unei derogări instituite prin hotărâre de guvern, se vor acorda toate sporurile aflate, în prezent, în plată, indiferent dacă se depăşește plafonul de 30% impus de Legea nr. 153/2017.
► În următoarea perioadă, vor demara negocierile pentru elaborarea unui nou Regulament de sporuri, aplicabil angajaţilor din Sănătate și Asistență socială începând cu 1 martie 2018.
Se va păstra forma actuală de efectuare și plată a gărzilor pentru medici”. (ZCH News)

Articolul precedentSe lucrează iar la Permise și Înmatriculări: Sâmbătă program normal!
Articolul următorAstăzi, premieră la TT: VISĂTORUL, spectacol-concert de Ada Milea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.