***** ACTUALIZARE ORA 13.40: Deși anchetatorii au percheziționat un post de poliție din județul Neamț, cel puțin până în acest moment, nu s-au conturat date din care să rezulte implicarea lucrătorilor în rețeaua de contrabandiști.

De fapt, DIICOT Neamț a stabilit că este vorba despre două grupări, constituite în perioada februarie – octombrie 2017, care acționau atât în Neamț, cât și în Suceava. Cu ocazia celor 44 de percheziții făcute în ziua de 25 octombrie (în baza unui plan comun de acțiune inițiat de DGA Neamț și cu participarea ofițerilor din Neamț, Iași, Bacău, Suceava), au fost ridicate peste 66.000 de țigarete și 38 de litri de alcool, iar sumele de 225.000 lei și 12.000 de euro au fost indisponibilizate.

În aceeași cauză, dar la o acțiune derulată pe 6 octombrie, în Fălticeni, au fost confiscate 100.000 de țigarete și indisponibilizată autoutilitara cu care erau transportate.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea criminalității organizare și investigarea criminalității economice au efectuat percheziții în zona Tîrgu Neamț, la membrii unei rețele de contrabandă cu țigări, iar în ziua de 26 octombrie au prezentat instanței două persoane: Iulian Lazăr, în vârstă de 42 de ani, și Gheorghe Silviu Loghin, de 32 de ani, ambii din Târgu Neamț. ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Neamţ cu privire la inculpatul Lazăr Iulian”, a decis Tribunalul Neamț, în ziua de 26 octombrie. ”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Lazăr Iulian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată, în formă continuată, pe o perioadă de 30 zile, de la data de 26.10.2017 până la data de 24.11.2017. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Loghin Gheorghe Silviu, formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Neamţ, ia faţă de inculpatul Loghin Gheorghe Silviu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată, în formă continuată, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul se va supune următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu următoarele persoane: Dulamă Vasile, Tătaru Adrian, Grămadă Adrian, Vartic Ana, Borcilă Ion, Răchieru Sebastian, Borcilă Florin, Istrate Gheorghe, Şalaru Jeanina, Sava Vasile, Roman Rodica, Ambroză Damian, Urîtu Vasile, Harja Eugenia, Luca Dumitru, Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia orașului Tîrgu Neamţ”.

Din lista de persoane cu care Silviu Loghin nu are voie să comunice, Dumitru Luca este proproetarul mai multor magazine sătești din comuna Răucești. Prin aceste magazine se vindeau țigări de contrabandă. La percheziții, anchetatorii au găsit în jur de 3.000 de pachete. Partea care urmează să fie investigată în continuare de ofițerii DGA este implicarea unui polițist despre care există suspiciuni că proteja rețeaua. (C.M.)

Articolul precedentAstăzi, premieră la TT: VISĂTORUL, spectacol-concert de Ada Milea
Articolul următorPoliţist demn de laudă: de la sesizarea unui furt, la salvarea unei vieţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.