reclama autocenter

Liderul Sindicatului Sanitas din Piatra Neamț, Ana Angela Albață, a precizat că în SJU există secții unde un singur asistent medical are în grijă până la 40 de pacienți. Aceasta atrage atenția asupra faptului că acest lucru este anormal, în condițiile în care, conform normelor europene, un asistent trebuie să țină cont de cele 14 nevoi fundamentale ale pacientului.

„Printre aceste nevoi fundamentale se amintește de faptul că trebuie să comunici cu pacientul. Cum sã faci acest lucru când nu știi în ce mod să-ți împarți mai bine timpul pentru administrarea tratamentului. La secțiile din Spitalul Județean, un asistent are grijă, în medie, de 25-40 de pacienți. Unele din cele mai aglomerate secții sunt cele de Pediatrie și Chirurgie. În alte state europene, un asistent trebuie să aibă grijă de 3-5 pacienți”, a declarat reprezentantul Sanitas.

Mai mult, Angela Albață spune că pacienții nu au cum să fie pe deplin mulțumiți de felul în care personalul medical relaționează cu ei deoarece volumul de muncă este unul care pune la încercare limitele oricui. „Pe lângă numărul mare de pacienți, un asistent trebuie să introducã în calculator mai multe informații legate de medicație, trebuie să facă fișa pacientului”, a adăugat Albață.  SJU Neamț are aproximativ 900 de paturi disponibile pentru internările continue și de zi, de care se îngrijesc aproximativ 750 de asistenți medicali. (M.T)

Articolul precedentSpitalul Județean și-a lustruit cazanele
Articolul următorŞi-a înjunghiat „cumnata” de 13 ori şi apoi s-a spânzurat