Blocul alimentar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Piatra Neamț, unde se prepară hrană pentru aproximativ 700 de pacienți, a fost reabilitat. Banii, 82.000 de lei, așa  cum au precizat cei din conducerea unității spitalicești, provin din sponsorizări și au fost folosiți la: schimbarea instalației electrice și sanitare, la monatarea unui tavan fals, la cumpărarea unor ustensile de bucătărie și la repararea pereților. Cei care muncesc la cazanele spitalului au precizat că, în perioada lucrărilor de reabilitare, pacienții au mâncat hrană rece.

„Lucrările erau necesare deoarece instalațiile electrice și sanitare erau vechi. Pe toată perioada lucrărilor, dr. Lazăr (managerul spitalului) a venit în fiecare zi pentru a vedea cum se lucrează. A fost o perioadă în care am fost nevoiți să dăm hrană rece pacienților pentru că nu am avut cum să gătim cât timp s-au făcut reparații”, a spus unul din bucătarii Spitalului Județean.

Se pare că așteptarea a meritat deoarece, între timp, reprezentanții spitalului au luat decizia de a suplimenta porțiile de carne pentru pacienți. Acum,  în meniul spitalicesc, carnea este servită 3 zile, față de doar 2 zile, cât primeau înainte bolnavii. „Laboratorul culinar” a beneficiat de un lustru bine venit, dar de care s-ar putea să beneficieze, în viitor, doar angajații SJ. Aici, reprezentanții unității spitalicești au de gând să amenajeze spațiul pentru vestiarele personalului medical.

„Sperăm să atragem fonduri europene deoarece intențiile noastre vizează construirea unui nou bloc alimentar și în locul în care se pregătește acum mâncarea să alocăm spațiul pentru vestiarele angajaților Spitalului Județean”, a mai declarat dr. Ioan Lazăr, managerul SJU. (M.T)