Joi, 12 octombrie, cu prilejul Zilei Hispanităţii, începând cu ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură “Marea, inima mea”, eveniment la care va participa şi autorul celor peste 30 de lucrări, Eduardo Diez, din Spania. Artistul îşi desfăşoară activitatea la Madrid, unde administrează, ca şef al Departamentului Artă şi Cultură, Casa de Artă Cantabria, lăcaş în care a organizat expoziţii personale şi de grup, împreună cu artişti din Spania, România şi alte ţări din Europa.

Eduardo Diez a expus la Muzeul “Nicolae Grigorescu” Câmpina, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Muzeul de Artă “Mircea Ionescu Quintus” Ploieşti, Muzeul Brukenthal Sibiu, Muzeul Marinei Române Constanţa. De asemenea, este cunoscut în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, Germania, Italia, Lituania, Portugalia, Franţa, Anglia, SUA.

“Peisagist prin excelenţă, Eduardo Diez este ataşat de ţărmurile şi peisajele pitoreşti ale mării surprinse în momente diferite ale zilelor şi anotimpurilor, redând în ulei pe pânză atmosfera poetică în care timpul şi spaţiul se contopesc, cromatica originală rezonând cu profunzimea stărilor interioare pe care pictorul la transmite şi privitorilor”, a declarat muzeograful Violeta Dinu.

Referindu-se la marinele lui Eduardo Diez, criticul de artă şi director al Muzeului de Artă din Constanţa, Doina Păuleanu aprecia capacitatea artistului spaniol “de a descoperi în spatele orizonturilor aparent neutre, dar totdeauna mişcătoare şi pline de o anumită poezie, pricini pentru nuanţe, rafinamente cromatice în aşa manieră încât lucrarea se transformă într-un univers fabulos al culorii”.

Expoziţia rămâne deschisă iubitorilor de artă în perioada 12-30 octombrie 2017. (ZCH NEWS; FOTO: Muzeul de Artă Piatra Neamţ)