Joi, 28 septembrie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene şi directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Iaşi, Ovidiu Laicu au inspectat starea drumurilor naţionale din judeţ. Au fost parcurse drumurile de la Bicaz până pe Valea Muntelui, drumurile din zona Târgu-Neamţ şi s-a ajuns şi până la Roman, mai exact pe tronsonul care leagă comuna Gâdinţi de judeţul Vaslui. Pe traseu, oficialii s-au întâlnit cu primari de comune, cărora le-au promis asfaltarea drumurilor naţionale în cel mai scurt timp. Dacă drumul care leagă Bicazul de Harghita va fi finalizat în două săptămâni, drumul naţional de la Roman până la graniţa cu judeţul Vaslui va fi finalizat într-o lună. Doar drumul naţional DN 15 va fi reabilitat în doi ani, având alocată suma de 284 de milioane de lei.

„Anul acesta putem repara  podul de la Preluca.  Am confirmarea că anul viitor vom pune covor asfaltic pe drumul care leagă Piatra-Neamţ-Bicaz. În urma discuţiilor cu Ministerul Transporturilor, prin domnul ministru Răzvan Cuc, cu domnul Laiu, directorul Direcţiei Regională a Drumurilor Naţionale Iaşi, ne-am propus să modernizăm toate drumurile naţionale din judeţul Neamţ. Am promisiunea că vom şi reuşi. Drumul naţional care leagă Bicaz de Poiana Largului, drumul cu cele mai mari probleme din judeţ, va avea rezolvare. Acest tronson de drum DN 15 are cele mai multe probleme şi este important din punct de vedere  economic şi turistic. Valoarea totală a acestui tronson este de 284 de milioane lei. Este o sumă foarte mare, dar avem nevoie de acest drum în care nu s-a mai investit din anii `60. Toţi oamenii şi primarii de pe Valea Muntelui au reclamat starea deplorabilă a acestui drum. A venit şi ziua în care putem spune că ceea ce am promis oamenilor în programul de guvernare se va realiza. Noi, cei din PSD, suntem oameni serioşi, oameni de cuvânt. Prin vizita de astăzi a domnului ministru avem certitudinea că drumurile naţionale care tranzitează judeţul Neamţ vor intra într-un program de reabilitare. Dorim ca, în luna octombrie, să finalizăm lucrările tronsonului de drum care leagă Bicazul de Harghita, să începem lucrările tronsonului Roman-Vaslui şi urmând ca anul viitor să punem covor asfaltic pe drumul Bicaz-Piatra-Neamţ. Mai avem drumul de la Oglinzi cu ieşire la Boroaia şi Târgu-Neamţ cu ieşire la Iaşi prin Timişeşti. Apoi, DN 2 de la Moţca la Castelul de apă de la Roman. Cu promisiunea domnului ministru reţeaua de drumuri naţionale din judeţ va intra într-un program amplu de reabilitare. Drumul spre Borca, un drum pe care l-am reabilitat recent, dar în care nu se mai investise de 40 de ani”, a declarat Ionel Arsene.

„Domnul Laicu girează cu capul începerea  şi finalizarea acestor lucrări, doar să ne permită şi vremea. Am fost în permanentă legătură cu domnul preşedinte Arsene şi am încercat să optimizăm costurile şi fondurile pe care le alocăm, astfel încât să avem finalizate cât mai repede tronsoanele. Se vor aloca fonduri etapizat. DN 15 are alocat 284 milioane lei, un proiect amplu, pe un drum care nu a mai fost întreţinut din anul 1964. Nu s-au mai alocat fonduri pentru acest drum naţional din 1964. Lucrările pentru acest drum se pot întinde pe o perioadă de doi ani. Până la sfârşitul anului domnul director Laicu trebuie să înceapă procedura de proiectare şi execuţie pentru DN 15. Acum, îi vom aloca o parte din fonduri. De aceea am venit personal în această zonă pentru a vedea importanţa economică şi turistică a zonei. Domnul Laicu are susţinerea noastră şi are autonomie totală”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

„Comuna Bicaz Chei este un brand naţional, prin rezervaţiile naturale pe care le deţine şi obiectivele turistice. Este o investiţie bună, care va aduce mulţi turişti în această zonă şi în judeţul Neamţ. Bucuria este maximă. Mulţumesc domnului preşedinte Arsene şi domnului ministru”, a spus primarul Gheorghe Oniga de la Bicaz Chei.

„Prin reabilitarea acestui drum ar veni foarte mulţi turişti. Mulţi dintre ei, nu mai vin a doua oară, din cauza drumului. S-ar dezvolta toată Valea Bistriţei, dacă se face acest drum”, a spus şi primarul Gavril Lupu, de la Hangu.

Directorul Laicu a intervenit: „Intenţionăm să facem şi drumul care leagă Hangu de comuna Crăcăoani. Deja am vorbit cu primarul de la Crăcăoani”.
Arsene şi Cuc promit asfaltarea drumurilor naţionale din judeţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ana ANCUŢA

„Acest drum nu a mai fost reabilitat de aproape 40 de ani. Este un drum important care face legătura cu Vatra Dornei, un drum pe care circulă turiştii. Avem multe pensiuni în comuna noastră, iar patronii lor mi-au spus că mulţi turişti care au venit pentru prima oară, a doua oară nu mai vin, din cauza drumului”, a spus şi Ana Ancuţa, primarul de la Poiana Teiului.

„În trei săptămâni vom începe lucrările şi pe tronsonul de drum care leagă Roman de Vaslui. Avem asigurări şi garanţii că vom reabilita toate drumurile naţionale din judeţ. Şi domnul primar de la Gâdinţi s-a plâns la mine de acest drum. Dacă vremea va ţine cu noi, în acest an acest drum va fi reabilitat”, a adăugat Ionel Arsene.

„Domnul Laicu are tot ce trebuie, are autonomie, are buget şi se va apuca de treabă. Voi reveni în judeţul Neamţ pentru a vedea stadiul lucrărilor, dar voi ţine legătura cu domnul preşedinte Arsene”, a intervenit ministrul Transporturilor.

„Noi avem asigurate la Vaslui agregatele, bitumul pentru a închide ambele tronsoane. Reabilitarea tronsonului Bicaz-Harghita ar dura două săptămâni, iar aici pe tronsonul Roman-Vaslui ar dura cam o lună de zile”, a adăugat şi directorul Laicu. (C.T. STURZU)
Articolul precedentJandarmii merg la școală. În pauză.
Articolul următorFemeie atacată în cartierul Precista! Tâlharul i-a smuls geanta și i-a rupt 3 degete!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.