reclama autocenter

Spitalul Judetean Piatra Neamt

Președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, a semnat miercuri, 3 iulie, dispoziția prin care s-a aprobat ”Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică al Spitalului Judeţean Neamţ”. Dispoziţia, fără de care nu se putea organiza concursul, a fost comunicată Consiliului de Administraţie al spitalului, iar de aici urmează să fie făcute demersurile organizatorice.

În felul acesta, unul din fitilele de scandal din ultima vreme este dezamorsat, fie și parțial. Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, și Dan Vasile Constantin, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, au cerut de mai mult timp organizarea concursului, mai ales că își doresc nespus de mult propulsarea Emiliei Arcan pe această funcție, ca o promovare de pe actualul post al acesteia, de vicepreședinte la Consiliul Județean. Țintele celor doi pesediști par destul de clare: un om cooperant la spital, mai ales când e vorba de lucrări, angajări, etc., și relocarea lui Dan Constantin pe funcția de vicepreședinte CJ, odată promovată Emilia Arcan.

Dan Constantin se declară încântat: ”Sunt încântat, în sfârșit, că se organizează concursul și se termină perioada de interimat. Aștept și rezolvarea problemelor legate de acreditarea spitalului. Din păcate, nu am văzut regulamentul de organizare a concursului, nu l-am primit. Sper să fie în conformitate cu prevederile legale”.

În ce privește jocurile de putere din CA-ul Spitalului, situația pare nedecisă încă, pentru că elementul care făcea diferența în Consiliu, doamna Nadina Simion, lipsește de o bună bucată de timp din viața politică și socială locală.

Până la noi schimbări/mutări/ permutări și negocieri, se fac nominalizările pentru componența comisiei de examinare și a celei de contestații. Pe 8 iulie se bate în cuie cine face parte din fiecare comisie, apoi, până pe 12 august, se fac înscrieri la postul de manager al spitalului. Pe 19 august se va desfășura componenta scrisă a examenului, iar pe 26 august va avea loc susținerea proiectului de management de către fiecare candidat înscris.

Pe 1 septembrie, Spitalul Județean Neamț ar trebui să știe cine-i va fi manager. Dacă va lua cineva concursul…

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentEpurarea Romanului împiedicată în terenurile Cordunului
Articolul următorManifestări filatelice la Piatra şi Târg

2 COMENTARII

  1. Sigur il va lua cineva ,si inca foarte usor,la fel de usor ca toate celelalte care se organizeaza,sau care s-au dat pana acum,vezi ce simplu a fost la cARMEN SAECULARE,unde un lipici decalitate lipit la timp pe o mare cantitate de afise ,a facut diferenta!

  2. “Mesajele ce conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse. ”

    Mai bine ștergeți disclaimer-ul dacă tot nu-l puneți în aplicare.

Comments are closed.