0:00

Arsene se bate cu Tărâță cu mâna lui Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În județul Neamț, USL nu mai există. Totul e anapoda din punct de vedere politic. Cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, de marți, 22 octombrie, a atestat moartea Uniunii Social Liberale. PDL, partidul lui Gheorghe Ștefan, care a stat foarte discret până acum și a votat în funcție de SMS-urile primite în rețea și în funcție de colegii de la PSD, a făcut brusc valuri și și-a asumat războiul pe față cu președintele Culiță Tărâță, în timp ce pesediștii lui Arsene au stat la cutie și i-au susținut pe portocalii. Claudiu Stafie, personaj cunoscut și controversat, fost șef la Parking-ul primăriei, apoi administrator la concurentul direct al acesteia – XDataSoft -, apoi secretar de stat la Ministerul de unde a fost trimis în judecată ministrul Videanu pentru subminarea economiei naționale, Claudiu Stafie, deci, a fost cel care a sintetizat situația cel mai bine: ”Este o decizie politică”. Cu aceste vorbe, echivalentul a ”USL a murit! Trăiască noua majoritate!”, s-a certificat alianța PDL&PSD. Cu acte-n regulă. Adică partidul lui Băsescu și Udrea, care a distrus județul, după cum ne povestea dl. Arsene în campanie, plin de hoți, de corupție, de nepotism, și partidul lui Ponta și Dragnea, care, în aceeași campanie, îl trimiteau la pușcărie pe Pinalty de pe scena din centrul orașului Piatra Neamț. Între timp, Dragnea, propteaua declarată a lui John Arsene, simte și el fiorii reci ai DNA-ului pe spinare și a înțeles perfect că nu e bine deloc să vorbești de funie în orașul spânzuratului.

Așa că, dacă interesele o cer, Arsene se face frate cu dracu’, Ștefan se face frate cu dracu’, trec împreună puntea de la ștrand și-și rezolvă probleme. Pe principiul ”Troleibuzul la mine, Eco Neamț la tine, Apa Serv la amândoi, Drupo la ăia care votează cu noi, bașca o cafea cu cafenea înapoi”.

De partea cealaltă, Tărâță, aliatul din campanie al lui Ștefan, este secondat de Ursărescu, aliatul lui Arsene din campanie și dușmanul declarat atunci al lui Tărâță. Alianța aceasta, de opoziție, atâta timp cât există o majoritate în CJ, este doar pentru imagine. Singurul care contează rămâne pixul lui Tărâță.

Bătălia se duce acum pe două planuri. Pe față, cu declarații de genul ”Tărâță este om politic expirat”, care, spuse de Arsene, devin un compliment, sau ”Transmiteți lui Ștefan și lui Arsene că se va face licitație internațională transparentă, nu cum vor ei”, un fel de băț arătat în avans pe interese posibile.

Există și frontul subtil. Bătălia se duce la București, în cadrul PSD, unde există o grupare pro-Tărâță și una pro-Arsene. Ultima aflată într-o vizibilă defensivă de când mentorul ei s-a decis să-și rezolve propriile probleme. Mai există și frontul de la Cotroceni, mult mai important și puternic decât cel din PSD, unde există catalizatorul Elena Udrea și reactivul Traian Băsescu. Aparent, aici ar avea un avantaj Gheorghe Ștefan, pedelist cu acte-n regulă, executant fidel al politicii băsesciene și a cărui singură șovăială poate fi considerată Mișcarea Populară, unde, vorba bancului, a participat, dar nu s-a băgat.

Avantajul ar fi unul real dacă nu s-ar contabiliza și alte lucruri, puțin cunoscute publicului larg, de genul cât de important este Culiță Tărâță în perspectiva viitoarelor europarlamentare și prezidențiale, în perspectiva descentralizării, și pe cine te poți baza mai mult în condițiile în care nu prea mai contează, după cum bine se vede, partidele, cât oamenii și potența lor, de orice fel.

Pentru cunoscătorii din Neamț, este clar că doar două personaje contează și niciunul nu-i Arsene.

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentVineri, la Tupilaţi şi la Vovidenia: „Sadoveniana”, ediţia a 43-a
Articolul următorPAX ROMANA pe monedele din Neamţ

2 COMENTARII

  1. „Atîta timp cît ipotezele sînt legate de realitate, nu sînt sigure; atîta timp cît sînt sigure, nu sînt legate de realitate.”

    „Mulţi sunt capabili să îmbunătăţească ce a fost propus sau ce s-a greşit. Puţini sunt capabili să-şi dea seama ce lipseşte.”

    …. din Legile lui Murphy

  2. Cu alte cuvinte „interesul poarta fesul” si ii doare-n cot de noi oamenii de rand! „Maria Sa BANUL” e stapanul lor! Sa votati cu cap in continuare! Bravo!

Comentariile sunt închise.