0:00

În viitorul nu foarte îndepărtat este foarte posibil ca banalul aragaz alimentat cu gaz metan să devină istorie, deoarece Uniunea Europeană (UE) intenționează să-l interzică, pe motiv că ne pune viața în pericol.

Măsura se bazează pe un studiu al Organizaței pentru Cercetări Științifice Aplicate (TNO), care arată faptul într-o bucătărie obișnuită, fără un sistem de aerisire mecanică, se produc noxe dăunătoare pentru sănătate. Concret, gătitul la aragaz degajă dioxid de azot (NO2), peste normele impuse de UE.

Ar putea să dispară aragazul pe gaz, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTestele de laborator au evidențiat faptul că în timpul gătitului la aragazul pe gaz se produce monoxid de carbon, particule în suspensie, dar și alți poluanți care pot afecta grav sănătatea oamenilor, în special a copiilor. Asta în condițiile în care mai mult de 100 de milioane de cetățeni din UE gătesc cu aragaz pe bază de gaz metan, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franța, Spania, Olanda, România și Ungaria.

Asociația Medicală Americană a subliniat recent că aragazele care folosesc gaz metan sporesc poluarea aerului din gospodărie, precum și riscul de astm și severitatea acestuia la copii. Și din cauza crizei energetice mulți reduc aerisirea pentru a face economie la căldură și implicit la bani. Conform TNO, cercetările anterioare au făcut legătura între utilizarea gazului metan și tulburarea de hiperactivitate și deficit de atenție (ADHD) la copiii de vârstă mică. (G.S.)

Articolul precedentUn romaşcan și-a supus fiica la agresiuni sexuale pentru bani
Articolul următorFOTO. Două tinere din Iași accidentate în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Văd că-i mănâncă rău pe acești”binevoitori” !!!
    Probabil nu constientizează forța maselor populare !!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.