0:00

Un bărbat de etnie romă, în vârstă de 44 de ani, din Roman, este acuzatul principal într-un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT pentru trafic de minori și agresiune sexuală. El este tatăl a cinci copii pe care-i bătea și-i obliga să cerșească pentru a-i aduce bani. În urma a două percheziții domiciliare și audierii a 4 persoane, procurorii au găsit suficiente dovezi despre o faptă și mai abominabilă: acesta și-a supus una dintre fiicele minore la agresiuni sexuale cu mai mulți bărbați.

Un romaşcan și-a supus fiica la agresiuni sexuale pentru bani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-B.T. Neamț, au acționat, în municipiul Roman și în localitatea Sagna, pe linia combaterii traficului de persoane, dispunând reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și agresiune sexuală. Astfel, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe terminale mobile și alte mijloace de probă. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în iulie 2022, un bărbat, de 44 de ani,  profitând de starea de vulnerabilitate a copiilor săi și folosindu-se de violența fizică, i-ar fi obligat la practicarea cerșetoriei, în județul Neamț, în scopul obținerii de sume de bani, care, ulterior, ar fi fost însușite de către acesta. De asemenea, bărbatul ar fi expus-o, prin constrângere, pe una dintre fiicele sale, minoră, unor acte de agresiune sexuală, comise de alți bărbați,  obținând în acest mod sume de bani. 4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii”, precizează procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț.

Un romaşcan și-a supus fiica la agresiuni sexuale pentru bani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBărbatul a fost reținut, în primă fază, pentru 24 de ore, iar astăzi, 27 ianuarie, magistrații au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO Prima victimă a iernii / un tânăr a ajuns în spital după o coliziune
Articolul următorAr putea să dispară aragazul pe gaz
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.