reclama autocenter

A.P.I.A. Centrul Judetean Neamt a demarat autorizarea la plată pentru Campania de plăți în avans aferenta cererilor unice depuse in acest an.

Pana la aceasta data au fost autorizați un numar de 19.500 fermieri dintr-un total de 21.116 eligibili pentru plata avans. Banii au fost alocati prin HG 819/01.10.2020 si sunt in conturile agentiei centrale (plata efectiva se face exclusiv online de catre APIA Central) astfel incat in zilele urmatoare vor ajunge in conturile fermierilor.

A.P.I.A. Centrul Județean Neamț a depus toate eforturile și a reușit chiar și în această perioadă de pandemie, plina de provocări, să primească toate cererile de plată și să demareze plățile în prima zi permisă de Comisia Europeană (Art. 75 din Regulamentul nr. 1306/2013  permite – pentru toate tarile membre – ca ziua de 16.10.2020 sa fie prima zi de începere a plăților).

Nivelul plăților în avans este de până la 70% în cazul plăților directe, iar plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,8725 lei pentru 1 euro.

În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale nivelul avansului este de până la 85%, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019, respectiv 4,7830 lei pentru 1 euro.

A.P.I.A. Centrul Județean Neamț asigură pe această cale fermierii că depune toate eforturile pentru a acorda la timp subvențiile, tot personalul fiind mobilizat atât la nivelul județean, cât și la nivelul local.

Cuantumurile aferente sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltarea rurală în Campania 2020 sunt stabilite prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 și se regăsesc aici.

Director Executiv,

Mihai DORNEANU

Articolul precedentMașina de spălat: tu știi CUM să o alegi pe cea mai bună?
Articolul următorMugur Cozmanciuc: Guvernul PNL a asigurat sumele pentru salariile de la DGASPC
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.