Mașina de spălat: tu știi CUM să o alegi pe cea mai bună?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMașinile de spălat, la fel ca majoritatea electrocasnicelor, reprezintă niște investiții serioase. În achiziționare sunt implicate sume considerabile de bani, de aceea, nu este un lucru pe care trebuie să îl neglijezi. 

Atunci când cumperi o mașină de spălat, trebuie să te asiguri că știi exact ce vrei, dar și de ce ai nevoie. Cu alte cuvinte, trebuie să știi ce cauți. Pe piață există o varietate din ce în ce mai mare de astfel de electrocasnice, de aceea, cu cât te pregătești mai bine dinainte, cu atât poți face o alegere mai avantajoasă, fără să trebuiască să petreci ore bune în magazin în căutarea uneia potrivite.

De aceea, dacă vrei să știi și tu cum ar trebui să alegi o mașină de spălat, citește mai mult în cele ce urmează! 

Iată la ce aspecte trebuie să fii atent atunci când alegi o mașină de spălat rufe!

1. Capacitate și dimensiuni

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat este capacitatea, măsurată în kilograme. De obicei, aceasta trebuie corelată cu numărul de membrii dintr-o familie, căci, evident, o familie cu 2 copii va spăla mai multe haine decât un cuplu de proaspăt căsătoriți. Un tabel standard cu acest valori arată astfel:

Membrii ai familiei Capacitate Număr de haine orientativ
1-2 membrii 5-6 kg 2 tricouri

2 perechi de blugi

1 lenjerie de pat

2 prosoape mici

2 fețe de pernă

2-3 membrii  6.5-7 kg 3 tricouri

3 perechi de blugi

1 lenjerie de pat

2 prosoape mici

2 fețe de pernă

4-5 membrii  8 kg  4 tricouri

3 perechi de blugi

1 lenjerie de pat

3 prosoape mici

3 fețe de pernă

Mai mult de 5 membrii 8.5-9 kg 3 tricouri

3 perechi de blugi

2 lenjerii de pat

6 prosoape mici

6 fețe de pernă

 

Totodată, trebuie să ai grijă la dimensiunile ei. Ia în considerare locul unde va sta mașina de spălat, măsoară spațiul și nu depăși în niciun caz valorile pe care le obții. 

2. Automată sau semiautomată?

După posibilitățile materiale, poți opta fie pentru o mașină semiautomată, fie pentru una automată. Înainte, însă, trebuie să știi cum funcționează fiecare. În cazul celei semiautomate vei avea 2 compartimente, 2 cuve separate: una pentru spălare și una pentru stoarcere. Din moment ce este semiautomată și tu va trebui să fii implicat în procesul de spălare. Tu ești cel care trebuie să umple prima cuvă cu apa pentru spălare, iar, apoi, să transfere hainele în cea de stoarcere.

În cazul celor automate, așa cum se întâmplă cu toate mașinile de spălat Heinner, deși mai scumpe, te scapă de aceste probleme. Acum va trebui doar să alegi programul de spălare și stoarcere și totul va fi făcut de către mașină.

3. Programele de spălare

Din moment ce porți diferite haine, în fiecare sezon, ai nevoie mai multe programe de spălare, potrivite pentru fiecare tip de articol vestimentar pe care îl deții. De aceea, cu cât există mai multe opțiuni, ca la mașinile de spălat Heinner, cu atât mai bine. 

De regulă, o mașină bună de spălat are prestabilite un program pentru bumbac, unul pentru lână, unul de spălare uscată și unul pentru spălare cu apă fierbinte. De asemenea, nici programul de „Aqua Energy” nu ar trebui să lipsească, el fiind acela care convertește apa dură într-una care nu deteriorează țesăturile. 

Iată, așadar, la ce aspecte trebuie să fii atent atunci când cumperi o mașină de spălat. Există multe opțiuni pe piață, dar, dacă te informezi dinainte și stabilești de ce lucruri ai tu nevoie, atunci acest lucru nu te va încurca deloc. Alege cu atenție și totul va fi bine!

Sursa foto: Pixabay.com

Articolul precedentPrima victimă a frigului: Un cioban a dormit o noapte afară
Articolul următorAPIA a dat startul plăților în avans pentru Campania 2020
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.