Un aparat de endoscopie și de colonoscopie vor fi achiziționate de Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman. Echipamentul endoscopic îl va înlocui pe cel vechi, care s-a stricat de mai bine de o lună, timp în care medicii din spital au făcut investigații pacienților cu aparatul împrumutat de dr. Dan Arvătescu.

„Am obținut finanțare de la Consiliul Județean, care asigură suma de 700.000 lei, din care aproximativ 450.000 lei sunt necesari pentru lucrările de realizare a inelului pentru hidranții exteriori și interiori, așa cum a dispus ISU pentru acordarea autorizației de securitate la incendii. Restul de 250.000 lei sunt pentru achiziția de aparatură medicală. Este vorba de motoare pentru blocul operator din ortopedie, precum și un endoscop și colonoscop pentru chirurgie și gastroenterologie. Endoscopul vechi s-a stricat și repararea lui costă foarte mult, în acest timp investigațiile au fost efectuate cu aparatul oferit de dr. Arvătescu, astfel că este necesar achiziția unuia nou. Poate îl vom repara și pe cel vechi, ca să-l instalăm pe gastroenterologie, fiindcă sunt mulți pacienți. Iar în momentul de față, spitalul nu are colonoscop, aparatul fiind extrem de util în evidențierea și diagnosticarea formațiunilor tumorale, a polipilor”, a declarat dr. Maria Andrici, managerul SMU Roman.

Suma necesară lucrărilor de reparații și achiziției de aparatură medicală la spitalul romașcan a fost aprobată în plenul Consiliului Județean Neamț, în ședința din 19 iulie. Lucrările și achiziția aparaturii trebuie să fie făcute până la sfârșitul acestui an. (C.I.)

Articolul precedentÎPS Teofan, Sfântă Liturghie Arhierească în Parohia “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra Neamţ
Articolul următorVulpiţele Galbene Roman caută jucătoare şi la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.