Contractul pentru achiziția aparatului de testare moleculară real-time PCR a fost semnat de Consiliul Județean Neamț ieri, 20 martie, cu furnizorul. Banii pentru achiziție sunt asigurați din bugetul județului, suma fiind aprobată la rectificarea votată joi, 18 martie, de cei 26 de consilieri județeni prezenți la ședința extraordinară.

Echipamentul ar urma să ajungă la Spitalul Județean de urgență Piatra Neamț la începutul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, într-o postare pe rețeaua de socializare: „Astăzi, s-a semnat contractul de achiziție pentru sistemul real-time PCR și a kit-ului pentru detecția COVID-19, la Piatra-Neamț! Termenul de livrare este 3 aprilie 2020. Așa cum știți, am alocat de la bugetul Consiliului Județean 3 milioane de lei pentru Spitalul de Urgență Piatra-Neamț, bani extrem de necesari pentru achiziția de medicamente și echipamente medicale. Fac tot ce ține de mine ca om și președinte de Consiliu Județean să găsesc cele mai bune soluții pentru a-i feri pe nemțeni de epidemie, de complicațiile ei, pentru a ține situația sub control! Trecem printr-o perioadă foarte grea și fac apel la cetățeni să respecte sfaturile specialiștilor și îi rog pe angajații din sănătate să își unească forțele, astfel încât populația să depășească această criză! Voi lupta cu toate forțele pentru protejarea nemțenilor!”.

(C.I.)

Articolul precedentOficial: 190 de nemțeni s-au întors prin Vama Nădlac și peste 800 de nemțeni sunt în izolare acasă, în ultimele două zile
Articolul următorNeamț – Primul copil infectat cu coronavirus și al 7 -lea caz în județ