Apă la bocanci și la șlapi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Îmi zicea mie un văr, că de unde nu-i, nici nu-i ce cere.  Că văru` e un pic cu școala în vacanță e altă poveste, dar un sâmbure de adevăr tot este. Și nu oriunde ci taman în ograda lui dom` premare al nost`, unde se măsoară și acuma ce stricăciuni o făcut apele, ca să știe guvernoiu și să plătească măcar de două ori ce s-o stricat de puhoaie. Da` asta nu numai atâta. Că listoiu cu stricăciuni de la premărie se tremite la altă inștituție și apoi la altă inștituție și abia asta tremite al govern să plătește. Din ce știm noi, inștituția a doua s-o plictisit să aștepte să numere oamenii lui dom` Gigi podețle și gardurile stricate de puhoi, ș-o pus pă listă stricăciunile de acu` un an la preț de anu`ăsta, că o ajuns un metru de gard de reparat cât costă un kil de ceapă dimineața. Și ca să fie treaba prună, s-o găsit și un neica den primărie să semneze listoiu și care acuma îi dus la băi ori unde o înțărcat mutu mamiferu`. Acuma oamenii lui dom` Gigi numără din ghemuit în șpagat stricăciunile și la ora asta, problema fiind, unde o să le trimită sau mai bine zis când, că parcă vedem că iar vin niște ploi navigabile și pleacă instituțiile în concediu până la iarnă. Aferim !

Cumătru ăsta al meu cu perciunii până la genunchi, că i-o împletit de căldură, zice să deschidem o filială a crăcii la Bacău, că mare lucru dacă nu cumva o seamă de oameni băgați în tot felul de combinații pe lângă ograda lui dom` Gigi (Să trăiț !), or să face naveta dimineața devreme la niște instituții unde scrie mare că nu se primește atenții, dar se ia liftu`  în jos pe scări la beci. O șpionetă ne-o zis pă surse și pă firu` roș cum că de fapt e vorba de un nene fost consilier de cafeli și ape minerale, bașca damingeni, băgat până la măsele în niște contracte, după principiul cunoscut – nici usturoi…. , dar nici mujdei – și cu oarece iz de corumpție gheboasă. Acuma noi nu bagăm penele în smoală, că o să se face cursa asta regulată, că fiecare are mașini dă servici, ș-apoi cât e până la Bacău. Plus dă asta dom` premare nu-i pune să semneze condica și-o să se dea o hărtie la mână pentru absenție. Că or să fie și zurgălai, treaba lor.

Poate nu știați că la pesedeu mai e un deceveu. Da. Și nu așa simplu, ci aprig și repede vărsător de ordine de tremură toți membroteii cu acte în regulă, bașca și o sumă de simpatizanți care ar vrea o bucată de pâine de partid. Ăsta din mijloc o vrut să vorbește, așa cum știe el, cu un domn vice dă la cejeu, ăsta mai nou, la care încă nu s-o uscat cerneala de pe actele de investire. Și zice el, că insu` e speriat rău, că e în șilenția stampă pentru că l-o oprit șăfu` de care am pomenit, pentru că s-o apucat să vorbească despre apă cu dom` Culiță (să trăiț !). Acuma, noi nu știm dacă i-o interzis deceveul să o și bea, pentru că îndată o să-l videm cum o dă pă alte lichide ori își dotează boxa cu alambic, ca să facă norma de două litre cum zice la teveu. De aia m-am sfătuit cu cumătru` să facem și noi un pesedeu mai mic și să dăm liber la vorbe la toți membri, așa ca să-i facem în ciudă deceveului cu incompatibilitatea lui cu tot. Na !

Articolul precedentCuliţă Tărâţă – un an de preşedinţie la CJ Neamţ
Articolul următorMonumente de patrimoniu naţional: Mănăstirea Bistriţa

1 COMENTARIU

  1. Bai spionete, de cind ai aparut (sau reaparut?) pe firmament imi tot bat tartacuta sa vad care din cii trii papagali esti tu. In orice caz, cel cu perciunii pin’ la gumari, sigur nu esti; nici cel din mijloc,iar cel din stinga nici atit. Ma bate gindul ca-i fi de-l lui Iliescu! Nu cotrocenistu,ci Mihai zootehnistu’ (ca sa nu mai zic de Mihai Pescaru)! Oricine-ai fi, imi place cum si ce scrii, se vede ca esti om inteligent, talentat si cu umor, „scrib” cum rar se mai gasesc azi. Bravo, tine-o tot asa, ca formula mi se pare ff interesanta, desi citeodata esti cam „abscons” si numai cei bine informati se prind despre cine este vorba. Ma gindesc sa vin si eu pe meleagurile lui mos Ion Creanga, sa te caut sa-mi dai si mie lichid din ala la pet la doua kile din dude paroase (na, c-am devenit si io papagal)…
    !

Comments are closed.