reclama autocenter

anvelope iarna

* Cezar Asandei, şef Poliţia Rutieră: „Nu s-au înregistrat nereguli”

Șoferii din județul Neamț par să fi întâmpinat prima zăpadă cu cauciucuri de iarnă și cu lanțuri. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Neamț nu au umblat în foile de amenzi.

„Nu s-au aplicat amenzi pentru neechiparea autoturismului cu pneuri de iarnă. Pe teren au fost mai multe echipaje, dar nu s-au înregistrat nereguli la acest capitol. Oamenii au fost echipați cu tot ce trebuie”, a spus Cezar Asandei, șef la Poliția Rutieră.

Anvelopele de iarnă se folosesc obligatoriu atunci când șoferii circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Conducătorii auto riscă să fie amendați dacă nu folosesc anvelope de iarnă acceptate din punct de vedere legal. Mașinile trebuie echipate cu anvelope în conformitate cu Directiva 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992. Anvelopele acceptate trebuie să aibă scris pe suprafața lor simbolul M (n.r. „mud” = noroi) și S (n.r. „snow” = zăpadă). Oficialii de la Ministerul Transporturilor au declarat în legătură cu anvelopele „all season”, 4S, Alpin, Mountain sau Winter, că acestea sunt acceptate dacă prezinta marcaje specifice anvelopelor de zăpadă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentIarna, mai liniște la ortopedie
Articolul următorRomanul vrea să fie din nou „Orașul Reciclării”