roman noaptea

S-a dat startul la cea de-a doua ediție a competiției ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor de municipiu, eveniment organizat de Eco-Rom Ambalaje, la care s-a înscris din nou și Primăria Roman. „Bătălia” reciclării are loc în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014, iar primăriile înscrise se vor întrece pe mai multe domenii: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și cele mai mari cantități de deșeuri de ambalaje colectate.

Premiul cel mare constă într-un spațiu de relaxare inedit în valoare de 12.000 de euro. La prima ediție a competiției, orașul Roman a câștigat premiul de excelență la categoria „Linia Întâi”, fiind printre primele municipalități care s-au înscris în acest concurs. La ediția din 2014 mai participă următoarele orașe: Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

“Obiectivul de reciclare, până în 2020, a 50% din deșeurile menajere este extrem de ambițios și nu trebuie perceput doar ca o obligație impusă României de Uniunea Europeană, ci reprezintă un baromentru al nivelului de curațenie și al calității mediului dar și al plus valorii create la nivelul locurilor de muncă și oportunităților economice din gestiunea deșeurilor și reciclării. Rolul primarilor este să transmită comunităților pe care le conduc că protejarea mediului nu este o opțiune, ci un principiu de viață. Proiectul «Orașul Reciclării» este o formă creativă de a-i susține în această direcție și invit toate primăriile să lupte pentru orașul lor și pentru un viitor sustenabil, în care toate deșeurile generate ajung la reciclare și nu la depozitare”, a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de “Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro. Cu ajutorul Eco Rom Ambalaje, 150 de containere destinate colectării separate a deșeurilor de ambalaje au fost puse la dispoziția populației din Roman. Competiția „Orașul Reciclării” este realizată în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice și promovată de Administrație.ro și Domnuleprimar.ro. (C. MATEI)

Articolul precedentAnvelope legale
Articolul următorNiciun boschetar la UPU