Actualizare: Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3 că, cel mai probabil, noua regulă impusă pentru desfășurarea fizică a orelor ține de „un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii”.

Știre inițială: Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă la palatul Cotroceni în această seară, 4 noiembrie, în care a discutat despre două teme: criza guvernamentală și problema revenirii elevilor la școală.

Președintele a declarat că „partidele au reluat între ele discuțiile și este un lucru foarte bun” declarând că nu va face noi consultări până în momentul în care nu se va „cristaliza o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern”. Primele reacții din partea liderilor principalelor partide PSD și PNL arată că un acord ar putea fi aproape. Președintele PNL și premier interimar, Florin Cîțu a declarat că după întâlnirea cu liderii PSD că „a fost o discuție bună, o prima discuție bună în care s-au discutat în special proiecte, obiective. Vom merge înapoi în partid și vom prezenta concluziile”. De cealaltă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „PSD se află în negocieri cu PNL. (…) Suntem pe drumul cel bun. Toți participanții la întâlnire au înțeles că pună binele românilor în față și nu binele lor”. Marcel Ciolacu a anunțat că s-a discutat și posibilitatea ocupării funcției de premier prin rotație de către PSD și PNL, fiecare pentru o perioadă de aproximativ doi ani. Aceste declarații sunt foarte diferite față de acuzațiile lansate de ambele părți în urmă cu mai puțin de o săptămână deci pare rezonabil de presupus că o înțelegere va fi anunțată în zilele următoare.

Cea de a doua problemă discutată de Președinte a fost cea a redeschiderii școlilor. Șeful statului a declarat că începând de luni, 8 noiembrie, elevii vor reveni la școală, dar numai dacă se vor respecta unele condiții care vor fi comunicate vineri, 4 noiembrie, și care țin de vaccinarea în școli.

ZCH

Articolul precedentScutul Pădurii: Peste 150 mc de lemn confiscat și amenzi de 45.000 de lei
Articolul următorUn piroman a incendiat un apartament pe str. Progresului din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.