0:00

Scutul Pădurii: Peste 150 mc de lemn confiscat și amenzi de 45.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ultimele două zile, polițiștii suceveni au intensificat activitățile de combatere a delictelor silvice în cadrul acțiunii ,,Scutul Pădurii”, efectuând controale în trafic, în fonduri forestiere, dar și firme.  La ultima acțiune au fost confiscați peste 150 metri cubi material lemnos în valoare de circa 40.000 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 lei.

Un exemplu în acest sens a fost în 2 noiembrie, pe la ora 5.15, în Gura Humorului, când a fost oprită în trafic o autoutilitară și o semiremorcă care transportau cherestea de rășinoase fără documente de proveniență. Cum  pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însoțire, aceasta a fost dusă la Cantonul Silvic Izvor, unde specialiștii silvici au inventariat un volum total de 5,98 mc cherestea răsinoase. Șoferul din Mălini a fost amendat cu 4.000 lei, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din I.P.J. Suceava, organizează săptămânal acțiuni în sistem integrat împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava, acțiuni în care sunt cooptate și efectivele de ordine publică din teritoriu.Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, astfel de acţiuni şi controale vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Angela Croitoru

Articolul precedentUșoară scădere a noilor infectări: 997 cazuri în Regiunea Moldovei
Articolul următorAnunțuri prezidențiale: școala începe de luni cu noi condiții și continuă guvernul interimar Florin Cîțu