pietricica turism

Radu Gabriel Lefter

Radu Lefter, antrenorul secund al Ceahlăului, își dorește continuitate la clubul pietrean, în ceea ce privește lotul de jucători. Tehnicianul Marin Barbu declară că, în condiții de austeritate financiară, cine acceptă condițiile impuse de conducerea administrativă a Ceahlăului, poate să rămână, cine nu, este liber să plece. Până în prezent, doar CFR Cluj se interesează de Marc, Popadiuc și Chitoșcă, iar Botoșaniul de Daniel Stana. Cu toate că mai mulți jucători au ajuns la final de contract, Lefter i-ar vrea pe toți sub Pietricica.

Contractele a şase jucători expiră luna aceasta

Cu toate că antrenorul Barbu a dat asigurări că va ține legătura cu presa și va anunța mutările din curtea formației pe care o pregătește, nimeni nu vorbește despre așa ceva. Singura certitudine în momentul de faţă, în curtea formaţiei pietrene de primă ligă sunt datele legate de finalul vacanţei jucătorilor şi reluarea programului de antrenamente. Pe data de 15 iunie, toţi jucătorii aflaţi sub contract cu FC Ceahlăul trebuie să fie prezenţi în oraş, deoarece, a doua zi, luni 16 iunie, fotbaliștii sunt aşteptaţi la stadion pentru reunirea lotului, chiar şi cei şase componenți ai lotului pietrenilor cărora le expiră înţelegerile, adică Golubovic, Jula, Cânu, Onciu, Stana şi Constantinescu, oameni de bază ai echipei.

Daniel Stana - inima Ceahlaului

Botoșaniul a pus ochii pe Stana

De serviciile mijlocaşului Daniel Stana s-au arătat interesaţi în perioada vacanţei competiţionale oficialii grupării FC Botoşani. Secundul Radu Lefter speră că Stana va alege tot Ceahlăul, club care l-a propus, la un moment dat, prin vocea antrenorului Vasile Miriuță la echipa națională de fotbal a României, alături de Marc și Achim. „Cei de la Botoșani îl vor pe Stana, însă el caută tot ce-i va conveni mai mult. Oarecum este legat şi sufleteşte de acest oraş, aşa că prima opţiune a lui Stana ar fi tot Ceahlăul, în cazul în care şi clubul îi poate face oferta potrivită“, este de părere antrenorul Radu Lefter.

Marc, Popadiuc și Chitoșcă pe lista lui Miriuță

Fundaşul Andrei Marc, dar şi mijlocaşii Doru Popadiuc şi Sebastian Chitoşcă sunt doriţi, la rândul lor, de fostul lor antrenor, Vasile Miriuţă, în curtea fostei campioane CFR Cluj, dar negocierile se poartă, deocamdată, doar pentru transferul fundașului Andrei Marc. Vasile Miriuță l-a cerut în mod special pe Andrei Marc la CFR din această vară. L-a pregătit pe fundaș, a ținut legătura cu el, după ce a plecat de la Piatra Neamț, după care l-a vrut în iarnă la CFR Cluj, echipă pe care a preluat-o în decembrie 2013. „Am vrut să-l las pe Andrei să joace la Ceahlăul pentru că avea mai mari sanse să fie titular decât la CFR. Acolo erau la momentul respectiv Cadu, Rada, Picollo, Maftei. Îl vreau acum pentru că îl consider un pion important în revenirea CFR-ului în lupta pentru un loc în cupele europene“, a afirmat Vasile Miriuță.

Tehnicianul i-a menţionat și pe Popadiuc, dar și pe Chitoșcă în lista de jucători pe care i-ar transfera la CFR. Oficialii grupării pietrene, în schimb, preferă să ia în calcul și varianta păstrării în lot până și a jucătorilor aflați la final de contract, în condițiile în care se spune că nu sunt bani de transferuri. Marius Onciu, cel mai tânăr dintre jucătorii aflaţi pe final de contract cu tabăra pietreană, dar şi golgeterul Golubovic sunt două dintre variantele care ”fac cu ochiul” şefilor clubului de pe Borzoghean, în cazul în care cei doi mijlocaşi ar accepta prelungirea angajamentelor.

„Vedem care şi câţi vor mai dori să vină dintre toţi cei aflaţi la final de contract. Înţelegerea lor cu clubul se termină pe 30 iunie“, a conchis antrenorul secund Radu Lefter. Asta înseamnă că în cele două săptămâni de acomodare, câte vor fi la începutul perioadei de pregătire a noului campionat, diriguitorii clubului pietrean vor purta discuții cu jucătorii aflați la final de contract, variantă luată în calcul și de antrenorul Radu Lefter, care-și dorește continuitate în cadrul lotului, comparativ cu aducerea altor jucători, cu care să se piardă foarte mult timp pentru omogenizarea relațiilor de joc.

Cantonament în Slovenia

Încântați de condițiile pe care le-au avut vara trecută la Davograd (Slovenia), staff-ul Ceahlăului și-ar dori reeditarea unui astfel de stagiu de pregătire, care a fost benefic pentru tot lotul și ale cărui roade s-au cules în 2013. ”Nu vrem condiţii de lux, ci doar un loc de cantonament pe care să-l cunoaştem deja, dotat complet şi care să ne ajute cu tot ceea ce înseamnă bază de pregătire“, spune antrenorul secund al echipei pietrene, Radu Lefter. Încă înainte de a pleca în vacanţă, oficialii Ceahlăului urmau să caute echipe disponibile în zonă și să completeze lista adversarilor doriţi pentru turneul cu jocuri internaţionale de pregătire.

Marin Barbu la prima victorie

Staff-ul tehnic căuta adversari potriviţi, de toate categoriile, pentru amicalele din această vară. „Ţinem nepărat să avem în picioare 8 sau chiar 9 meciuri în perioada pregătitoare a verii. Cele mai multe dintre aceste teste ne-am propus să le disputăm chiar pe durata turneului din cantonament, iar celelalte înainte şi după stagiu“, spunea Marin Barbu, înainte să plece în vacanţă, după ultima etapă din campionatul trecut. Antrenorul Ceahlăului consideră mai mult decât necesare aceste jocuri de pregătire pentru colectivul său, gândindu-se la reuşita primului obiectiv cu lotul său: omogenitatea grupului.

Viziune împărtășită și de secundul Radu Lefter, care pune accent pe continuitate, într-o perioadă tulbure din Liga I. „Care şi cum vom mai fi, care vom mai rămâne, va trebui să ne reînvăţăm unii cu alţii. Cel mai important este să ajungem cu toţii la acelaşi nivel de pregătire. Banii sunt din ce în ce mai puțini, iar cine acceptă noile condiții financiare, bine, cine nu, este liber să plece la o echipă cu mai mulți bani“, este de părere Marin Barbu. În aceste condiții, nu este exclus să nu avem parte de prea multe surprize la reunirea lotului pietrenilor, prevăzută pentru data de 16 iunie.

Cristi SOROCEANU

1 COMENTARIU

  1. Marian Constantinescu a semnat pe 2 ani cu FC Brasov, vor urma si alte plecari de la Ceahlaul in saptamana urmatoare…

Comments are closed.