0:00

Anticorupția a descins la Poliția Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ieri, polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție Neamț au descins la sediul colegilor din Roman, de pe str. Bogdan Dragoș, și, pentru toți cei care nu erau în instituție la momentul respectiv s-a făcut… liniște. La o oră după ce au ajuns cei de la Anticorupție, în Poliția Roman toată lumea părea stresată. Nu s-a putut lua legătura cu comandantul șef Dragoș Bălău, nici cu adjunctul Cristian Malei.

S-a spus că nu pot fi deranjați și că, la momentul oportun, presa va fi chemată pentru a primi informații oficiale. Nici DGA, nici purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț nu au vrut să comenteze. Nu au negat suspiciunea de corupție, care există și planează asupra Poliției Roman, dar n-au dorit să precizeze cine este vizat și din ce considerente.

Pe surse, neoficial, pentru că nimeni nu a dorit să-și asume scandalul ce iscă să izbucnească la Roman, am aflat că este vorba de un agent de poliție de la Judiciar, Dinu Timofte, lucrător cu state vechi în Poliția Roman, care ar fi acuzat de favorizarea unor persoane de etnie rromă cercetate în câteva dosare.

La un moment dat, și-a făcut apariția în sediul poliției și un tânăr avocat din Roman, care a cerut să intre la adjunctul Malei, ofițerul permițându-i accesul. Există posibilitatea ca el să fi fost chemat să-l asiste pe cel intrat în vizorul DGA. La nivel de surse, se vorbește despre o posibilă mini-rețea, în care nu ar fi implicat doar cel al cărui nume este vehiculat acum, rețea care avea scopul să ”protejeze” anumiți presupuși infractori, care, în timp, ar fi contribuit, periodic, la satisfacerea nevoilor câtorva lucrători din Poliția Roman. E greu de spus că un lucrător la Judiciar ar fi putut, de unul singur, să protejeze pe cineva, fără ca vigilenții superiori să se sesizeze în timp. Poate de aici și presupunerile, tot mai multe, că ancheta ar viza, de fapt, mai sus în ierarhie, chiar spre actuala conducere de la Roman, că tot se spune, de ceva vreme, că bate vânt de schimbare la vârful poliției municipale.

La închiderea ediţiei, Dinu Timofte era încă la audieri, cercetările erau în plin avânt, iar cele mai vehiculate cuvinte erau “corupţie” şi “luare de mită”. Pe de altă parte, comisarul-şef Paul Tablan subliniat că nu există informaţii despre calitatea dlui Timofte în acest dosar (inculpate sau alta) şi că, după ce va avea o înştiinţare oficială din partea procurorilor, va şti şi ce face el mai departe. Asta pentru că, în cazul în care Dinu Timofte va primi mandate de reţinere, el va fi suspendat automat din Poliţie. Dacă se va decide NUP, îşi va continua activitatea ca şi până acum, mai ales că este un “vechi lucrător în Judiciar, promoţia ’89”. Despre eventualele sancţiuni în solidar la adresa conducerii  Poliţiei Roman, şeful IPJ Neamţ a spus clar că “nici nu se pune problema”. “E mult prea mult. Fiecare persoană răspunde îm dreptul său pentru ceea ce face”, a spus comisarul-şef Tablan.

Articolul precedentNemțeni în presa centrală: Liviu Tudor, vă mai amintiți de el?
Articolul următorEpurarea Romanului împiedicată în terenurile Cordunului