pietricica turism

tg banner psd

A început campania electorală pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Așa cum se prevestea și în județul Neamț ,administrațiile locale s-au ostenit să amplaseze locuri speciale de afișaj. La Târgu-Neamț, cu suprindere, partidele politice angrenate în bătălia pentru câștigarea voturilor nu au împânzit afișe electorale pe pereții magazinelor și nici pe garduri. Însă chiar și așa, bannerele partidelor politice anul acesta sunt de râsul curcilor, cu mesaje anoste, pompoase și fără nici un impact asupra alegătorului de rând. De strategii de campanie nu mai vorbim. Oricum, majoritatea târgnemțenilor ori nu știu, ori nu-i interesează candidații partidelor la alegerile din 25 mai. Mulți dintre ei nici nu merg la vot.

tg banner pnl

Ridicăm România până la cer și apoi îi dăm drumul!

La o scurtă plimbare prin Târgu-Neamț observăm trei bannere impunătoare. Cel mai celebru este al Partidului Mișcarea Populară ce se află la ieșirea din oraș spre Pașcani, mai exact în Barieră. Un partid care se pretinde a fi un partid în blugi și pe a cărui afiș vedem mai multe personaje pitorești. Ființa blondă din prim-plan are în picioare niște pantofiori numai buni pentru a fi donați sinistraților. Au și un mesaj: Mișcarea face schimbarea. Serios? Care mișcare și ce schimbare? Al doilea slogan al PMP este și mai năucitor: Ridicăm România. Serios? Pe afiș, 4 din 6 oameni, adică 66% din cei de acolo, sunt foști miniștri, consilieri și reprezentanți în diverse foruri ale PDL, partidul care a doborât România și nicidecum să o ridice. Tot ei o ridică? De ce, ca să vadă dacă n-au uitat niște bani sub ea? Și după aia or să-i dea drumul înapoi de pământ?!

tg banner pmp

Pesediștii nu-și arată feţele pe afișe

Să trecem și la unul dintre afișele PSD, în care-l vedem pe Victor Ponta, spunându-ne că va trimite la Bruxelles oameni care sunt mândri că sunt români. Bannerul cu pricina se află pe șoseaua care duce spre Piatra-Neamț. Pe banner e un candidat imberb,ce emană aroganță specifică unui tânăr de bani gata, crescut din profitul de pe asfaltul județului. Îl recomandă primul ministru iar de pe banner aflăm că sunt mândri că sunt români. Dacă-i așa, de ce nu apar toți candidații? Uite, Corina, Ecaterina, Ivan, Dan, Maria, Damian, Daciana ar fi putut să apară în afiș, pentru că nu primul ministru ne va reprezenta la Bruxelles, cu 340 euro diurnă. Măcar din 5 în 5 ani să vedem pe cine alegem și să știm cui îi dăm mandat spre 15.000 de euro pe lună.

Peneliștii se țin de glume!

Liberalii își spun eurocampionii! Și își spun asta chiar pe bannerul amplasat în intersecția din Humulești. Or fi, cam cum e echipa Ceahlăul favorită la titlu. Liberalii încep să semene cu echipa Dinamo pe vremea când mai era condusă de Borcea: Lăsați-ne să ne pregătim pentru Parlamentul European!, pare a zice Crin Antonescu din ce în ce mai năuc. Vă lăsăm, domnule Antonescu, vă lăsăm, deși echipa de aur a PNL, cu alde Fenechiu, Chiuariu și Rușanu, începe să semene din ce în ce mai mult cu lotul din Dosarul Transferurilor.

Ciprian STURZU

Candidații de pe bannere, anonimi pentru târgnemțeni

* Chitan Ana-Maria din Vânători, 24 de ani, absolventă a unei facultăți de stat: „Nu cunosc nici un candidat și nici nu mă interesează. Oricum nu merg la vot”.

* Vasiloiu Adrian, 45 de ani, administrator de firmă: „În afară de Ponta, Antonescu și Udrea, nu știu pe nimeni de pe afișele astea. Și din câte știu, nu candidează ei, de aceea mă întreb de ce nu apar cei care candidează. Adică, nevesta lui Ponta și Antonescu. Nu cred că merg la vot. De ce-aș merge? Oricum, nu se schimbă nimic. Și nici taxele și impozitele la stat nu scad”.

* A.L, 35 de ani, șomer: „Ăștia au nevoie de noi, proștii, doar la alegeri. În rest, nu-i vezi la față decât la televizor”.

* C.R, 50 de ani, agricultor: „Nu cunosc candidații, dar o să votez cu PSD. La fel și soția. Doar cei doi băieți ai mei, cred că o să voteze ori cu PNL, ori cu PMP. Așa-s tinerii din ziua de azi. Mai rebeli”.

* Zodieru Elena, 63 de ani, pensionară pe caz de boală: „Nu știu nimic, băiete, de alegeri. Ce alegeri? Iar alegeri? Nu am mai fost la vot din anii 90 când l-am votat pe Iliescu. Eu sunt bolnavă și cu o amărâtă de pensie, iar lor le arde de alegeri. Da’ cine candidează?!”.