0:00

Comisarul şef Tablan scoate poliţiştii din birouri la patrulare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „Se ştia de o săptămână, mi se pare ridicol ca sindicatul să se bată cu pumnii în piept”, a declarat şeful Poliţiei Neamţ

Înghesuit de lipsa de personal (la Roman, de exemplu, s-a ajuns ca acum să fie pe străzi doar o treime din numărul poliţiştilor de la nivelul anului 2007) şeful IPJ Neamţ a decis să scoată la patrulare angajaţii de la serviciile neoperative. Măsura a fost analizată încă de la începutul lunii, iar de o săptămână ştia tot efectivul că s-au făcut deja graficele de patrulare. În aceste condiţii, comunicatul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, care s-a trezit vineri, 9 mai, să anunţe că a găsit soluţia la criza de personal, este absolut deplasat. A fost, însă, ocazia ca liderul de la Neamţ, Ioan Cănărău, să se dea în stambă că se zbate pentru a rezolva, ca de obicei, probleme care ţin de management, nu de sindicat.

“Organizaţia noastră sindicală vine cu propunerea ca fiecare şef de inspectorat, subunitate, etc, folosindu-se de prerogativele date de funcţia de manager, să întocmească planuri de acţiune în care să fie cuprinşi şi poliţiştii din neoperativ sau care fac preponderent muncă de birou, precum şi cei din structurile suport, secretariat, logistic, contabilitate, ş.a.m.d , cu respectarea drepturilor legale privind recuperarea timpului lucrat”, se arată în comunicatul SNAP, asumat şi îmbunătăţit de Ioan Cănărău.

„Se ştia de o săptămână, am discutat în şedinţe, mi se pare ridicol ca sindicatul să se bată cu pumnii în piept”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Nu sunt de acord cu aceste opinii vizavi de poliţiştii din serviciile neoperative. Ei au un volum foarte mare de muncă şi nu sunt plătiţi pentru serviciul operativ, nu primesc acel spor. Este greu acum să se adapteze la munca de teren, dar vor fi repartizaţi în patrule alături de colegii lor care ştiu să folosească aplicaţiile de pe staţii şi care ştiu exact ce au de făcut. Important este să stăpânim situaţia şi se vede cu ochiul liber că, în condiţiile lipsei acute de personal, ne-am descurcat şi am ţinut infracţionalitatea sub control”.

Cât despre activa filială SNAP Neamţ, ar putea să-şi facă un site local, sub sloganul care descrie cel mai bine ţelurile, activitatea şi, mai ales, realizările organizaţiei: „După război mulţi viteji se-arată!”.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentŞeful Salvamont acuzat de furt de vitamine
Articolul următorAnonimii de pe bannerele din Târgu-Neamț