mihai apopiiLuna aceasta, iulie 2015, Camera de Comerț și Industrie Neamț sărbătorește 25 de ani de activitate modernă. Sau, altfel spus, 25 de ani de la reînființarea ei.

Acum un sfert de secol, pe 12 iulie 1990, conform Decretului-Lege nr.139 din 11 mai 1990, emis de Consiliul Provizoriu de Uniune Națională, la inițiativa primului Președinte al Camerei, domnul Corneliu Ovidiu Enache, și a unui grup de conducători de întreprinderi, toate încă de stat la acea dată, s-a hotărât înființarea Camerei de Comerț și Industrie a județului Neamț.

23 iulie 1990 este data la care Guvernul României, condus de Petre Roman, recunoaște, prin Hotărârea nr. 799, înființarea primelor 12 camere de comerț teritoriale, printre care și a județului Neamț.

Prima Adunare Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Neamț a avut loc la 30 iulie 1990, în cadrul căreia a fost aprobat primul Statut și a fost ales primul Colegiu de Conducere al Camerei, format din 24 membri.

Evenimentele din decembrie 1989 au făcut posibilă reînființarea acestei organizații, după ce camerele de comerț, înființate în baza Decretului Domnesc al lui Alexandru Ioan Cuza, din 30 septembrie 1864, au fost dizolvate în anul 1949.

Existența și activitatea de 25 de ani a Camerei de Comerț Neamț poate fi rememorată în multe feluri, dar nu vrem să facem un bilanț al activității de până acum, ci am dori să reafirmăm poziția noastră, de organizație autonomă, neguvernamentală, apolitică, de utilitate publică și fără scop patrimonial, menită să reprezinte nu numai membrii săi, dar și pe cei ai comunității de afaceri din județul Neamț.

Suntem implicați și dorim să mergem în continuare pe drumul asigurării unui mediu de afaceri solid, colaborând cu instituțiile și autoritățile administrației publice, județene și locale, precum și cu structurile regionale, în scopul dezvoltării economice a județului în care funcționăm.

Cu ocazia acestei aniversări, mesajul domnului Mihai Apopii, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, este următorul:

Doresc să mulțumesc membrilor camerei, care au fost și continuă să fie nucleul de dezvoltare a economiei județului, foștilor dar și actualilor membri ai Colegiului de Conducere, oameni cu viziune, importanți manageri și antreprenori din economia nemțeană, partenerilor și colaboratorilor noștri, reprezentanților autorităților locale, județene și regionale, parlamentarilor, foștilor noștri colegi de la Registrul Comerțuluiț care s-au desprins din organizația noastră ca urmare a modificării legislației, dar cu care colaborăm în continuare. Mulțumirile mele persoanelor ce au făcut parte din executivul Camerei, dar și actualului colectiv care depune toate eforturile să ducă mai departe tradiția camerală”.

 

Articolul precedentAdevărurile ”Revoluționarului” de la Hangu
Articolul următorIonel Arsene, președinte PSD Neamț: Liviu Dragnea are experienţa şi autoritatea necesare pentru a asigura stabilitatea şi echilibrul în cadrul PSD
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.