Prioritățile după care funcționează Poliția Română reprezintă de multe ori o necunoscută. Iar modul în care se alocă resursa umană la nivel județean pentru diferitele structuri, toate importante chiar dacă unele par prioritare pentru cetățeni, poate provoca de multe ori, dacă nu nedumeriri, cel puțin zâmbete.

De exemplu, Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Neamț are în schema de personal un număr de 6 posturi, din care unul de conducere, unul dintre cele de execuție nefiind ocupat. Biroul, care are atribuții la nivel județean , ar trebui să se ocupe de siguranța elevilor și a cadrelor didactice precum și de prevenirea delincvenței juvenile. Este greu de închipuit cum pot cei patru executanți să se ocupe de un întreg județ, în condițiile în care avem 83 de primării, iar în orașe avem un număr mare de școli. Câteva amănunte aici.

Spre comparație, Biroul pentru Protecția Animalelor, tot cu atribuții județene, are o schemă de 11 persoane, în care intră un post de conducere și restul de execuție. La acest moment sunt acoperite 9 posturi. Biroul urmărește prevenirea și combaterea faptelor ilegale comise în domeniul protecției animalelor. Printre atribuții se numără și protecția animalelor sălbatice aflate în captivitate, de exemplu cele din grădini zoologice. Și ei acționează la nivelul a 83 de primării.

Poate că cei din Ministerul Afacerilor  Interne au luat în calcul când au gândit schemele de personal scăderea constantă a numărului de elevi și creșterea numărului de animale fără stăpân în toate comunitățile.

La înființarea unui serviciu, se stabilește și schema de personal, iar acest lucru nu ține de noi“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Poliției Neamț.

(G.M.)

Articolul precedentApaServ întrece orice limită şi le cere nemțenilor şi mai mulți bani pentru serviciile pe care NU le furnizează!
Articolul următorTandem penal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.