0:00

Într-o conferință de presă susținută astăzi, 30 mai, prefectul Adrian Bourceanu a anunțat programul instruirilor pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie. Alături de prefect, la conferință au fost prezenți șefii Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, general de brigadă Mihai Ciprian Mitrea, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, colonel Radu-Vasile Olariu, IPJ Neamț fiind reprezentat de inspector Ramona Ciofu. Astăzi are loc instruirea personalului tehnic care asigură baza informatică pentru procesul electoral. Președinții birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale, precum și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora vor fi instruiți în intervalul 3-5 iunie.

Încep instruirile pentru alegerile locale și europarlamentare, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În conformitate cu dispozițiile legale, Instituția Prefectului îndeplinește toate atribuțiile legale pentru desfășurarea în cele mai bune condițiuni a alegerilor care se vor desfășura în 9 iunie, adică peste nu mai mult de 9 zile. Avem ședințele operative, cât și întâlniri și ședințe interinstituționale care, pe lângă reprezentanții Instituției Prefectului au în componență și reprezentanții Autorității Electorale, ai Direcției Județene de Transmisiuni Speciale, Direcția Regională de Statistică Neamț, Inspectoratul de Jandarmi Neamț, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, de asemenea alte instituții și reprezentanți cu competențe în buna desfășurare a alegerilor locale și europarlamentare”, a declarat prefectul de Neamț.

Încep instruirile pentru alegerile locale și europarlamentare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrefectul Adrian Bourceanu a anunțat că în această perioadă toate instituțiile subordonate MAI vor avea o singură voce prin inspectorul de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Paza secțiilor de votare este asigurată de echipe mixte formate din polițiști și jandarmi. Inspectorii ISU Neamț continuă verificările privind asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în secțiile de votare, până în acest moment fiind controlate 65% dintre acestea, urmând ca săptămâna viitoare să fie finalizate, a precizat general de brigadă Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentPolițistă din Piatra Neamț, vicecampioană națională la fitness și culturism
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț anunță modificări în privința arondării străzilor și a blocurilor pe secțiile de votare de pe raza municipiului reședință de județ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.