0:00

Angajat al unei firme din Piatra Neamț acuzat că a furat cauciucuri de peste un milion de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai multe percheziții au avut loc în Neamț marți, 23 aprilie într-un dosar penal cu acuze de delapidare, cu un prejudiciu de peste un milion de lei. Cercetările au stabilit că un agent comercial de la o firmă din Piatra Neamț a pus la cale un mecanism prin care să fraudeze firma la care lucra, faptele având loc timp de mai bine de un an. Pentru prinderea suspectului au avut loc patru percheziții domiciliare, iar patru persoane au ajuns la audieri.

Cercetările au stabilit că faptele au avut loc în perioada septembrie 2022 – octombrie 2023, când angajatul de 32 de ani, din Piatra Neamț și-ar fi însușit din patrimoniul firmei  anvelope în valoare de peste un milion de lei. „Acesta ar fi întocmit în fals documente fiscale de livrare a mărfurilor, în fapt bunurile fiind livrate către societăți comerciale controlate de către două persoane, cu vârste de 29, respectiv 50 de ani, ambii din Roman. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul de 32 de ani, ar fi creat anterior celor mai sus menționate, o schema infracțională pentru delapidarea societății la care era angajat, prin emiterea unor documente fiscale de livrare a mărfurilor către societățile comerciale controlate de către cei doi suspecți, stabilind cu aceștia ca mărfurile să nu fie achitate, sau să fie achitate parțial, pentru a avea posibilitatea de a plasa mai multe comenzi”, conform IPJ Neamț.

Prin activitatea infracțională a fost creată a pagubă în dauna agentului economic de 1.029.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asigurator pe un autoturism de  75.000 lei, plus teren și casă de circa 380.000 de lei. Tânărul de 32 de ani și un altul, de 29 de ani, au fost reținuți pentru acuze de delapidare și complicitate la faptă.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentȘtire actualizată. Descoperire macabră în râul Moldova
Articolul următorAccident de muncă mortal la Vânători-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.