pietricica turism

armata zi 2013 03

Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Judeţean Neamţ, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor (băieţi şi fete) pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ în anul școlar 2014-2015. La academiile militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi, sunt disponibile 335 de locuri, atât pentru fete, cât și pentru băieți. La acestea se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani (împliniţi în cursul anului 2014), respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi.

La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ – Sibiu sunt disponibile 167 locuri, din care 37 locuri pentru fete. La Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ – Braşov sunt 60 locuri, din care 13 sunt pentru fete. La Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ – Constanţa numai două locuri din 25 sunt pentru fete. La Academia Tehnică Militară – Bucureşti sunt disponibile 63 locuri, din care 12 locuri pentru fete. La Institutul Medico-Militar – Bucureşti şi Târgu Mureş sunt 20 locuri.

La şcolile postliceale militare (pentru formarea maiştrilor militari) sunt 194 de locuri. Pentru acestea se pot înscrie cei care au diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani. Termenul limită de depunere a dosarelor este de 23 iunie. La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“ Piteşti sunt 71 locuri, din care 5 locuri pentru fete. La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“ din loc. Boboc jud. Buzău sunt disponibile 73 locuri, din care 13 pentru fete. Doar trei locuri sunt disponibile pentru fete la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ Constanţa, dintr-un total de 50 locuri.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii trebuie să se prezinte, pentru a fi luați în evidență la sediul Biroului informare – recrutare  din cadrul Centrului Militar Judeţean Neamţ. Aceștia trebuia s-și facă și un examen medical la o clinică militară. Definitivarea dosarului se face la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Neamţ.

Candidații au de susținut și două examene (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc. participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. Pentru candidaţii din judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în strada Durăului nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.30-16.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233/213886 sau 0233/213473, int. 118. (C. MATEI)