Târgnemţenii se vor bucura la finele anului viitor de un amfiteatru şi spaţii de recreere, chiar în spatele stadionului Cetatea. Primarul Daniel Harpa a anunţat că s-a obţinut o finanţare prin fonduri europene, pentru realizarea unui amfiteatru, două terenuri sintetice de sport, amenajarea de spaţii verzi şi piste de biciclete.

Pe fonduri europene am obţinut finanţare prin Agenţia de Dezvoltare Nord-Est de 3,5 miliioane de euro pentru realizarea unei infrastructuri de agreement reprezentând un amfiteatru. Din partea primăriei se va veni cu o cofinanţare de 2%. În maximum un an de zile sperăm să finalizăm această investiţie. Amfiteatrul va fi construit în spatele stadionului Cetatea, va avea şi două terenuri sintetice de sport cu nocturnă, o zonă de agrement cu spaţii verzi şi piste de biciclete, spaţii comerciale. Această investiţie se va întinde pe cele două terenuri de sport actuale, care se află într-o stare deplorabilă, respective terenurile 2 şi 3.  Fostul teren de handbal din spatele stadionului se va transforma în centru de agrement. Este un proiect mare, în care s-a implicat administratorul public al oraşului, Geanina Fedeleş şi Compartimentul de Fonduri Europene. Mai avem în lucru alte trei proiecte pentru a fi depuse şi a primi fonduri europene, inclusiv Parcul Cetate. Mulţumesc domnului Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean, pentru implicare şi ajutorul acordat”, a spus primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Grevă la „Moda Elissa”
Articolul următorDoi bărbați suspecți de infecție cu West Nile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Merg des la Fălticeni la comlexul de agrement „Nada Florilor” și îmi pun mereu fireasca întrebare: de ce la ei se poate și la noi nu?
    Ștranduri, terase, piscine parc liniștit și răcoros…
    La noi, amfiteatru! Să-l vedem … pe cine oare că ia cuvântul alături de consilierii cei „destoinici” de ziua orașului?
    Pîine și circ ca-n vremea Imperiului Roman.

  2. Rau nu este. Numai sa se realizeze.Lumea spune multe.Si eu sunt un critic al administratiei locale dar ce este bine pentru comunitate trebuie apreciat.

Comments are closed.