Târgu-Neamţ: Grevă la „Moda Elissa”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 30 august, de la primele ore ale dimineţii angajaţii fabricii de confecţii „Moda Elissa” din Târgu-Neamţ au intrat în grevă. Aceştia au dorit să discute cu patronii societăţii, în vederea negocierilor salariale.

Au fost ceva discuţii şi negocieri între patronat şi angajaţi. A fost vorba de nişte revendicări salariale din partea angajaţilor. Încă nu s-a rezolvat total problema, dar se mai negociază. Oricum, angajaţii şi-au reînceput lucrul şi s-a revenit la normalitate din acest punct de vedere”, ne-a spus ing. Vasilica Cucolea, directorul executiv al societăţii.

Fabrica a fost deschisă în anul 1996 și de atunci rezistă, cu success, pe piața de profil. Fabrica Moda Elissa s-a mai confruntat cu o situaţie dificilă în martie 2017, când în urma majorării salariului minim pe economie conducerea societăţii a fost nevoită să apeleze la o restructurare de personal.

Situația economică actuală afectează în principal industria ușoară. Majorarea salariului minim pe economie este o altă problemă cu care ne confruntăm și care ne afectează activitatea financiară. Această creștere cu 16% ne afectează. În acest sens s-au luat măsuri de restructurare a personalului, însă au plecat doar angajați auxiliari care nu lucrează pe lângă mașinile de cusut. Putem spune chiar că avem nevoie de oameni calificați pe care să-i angajăm. Am primit multe comenzi din străinătate și sperăm să fie bine, chiar dacă străinii sunt foarte exigenți. Nu s-a pus niciodată problema închiderii fabricii. Avem 320 de angajați, iar în ultima perioadă am renunțat la doar 20 de angajați. Avem un nucleu de patronat puternic și vă putem spune că salariile se plătesc la timp și suntem la zi cu taxele și impozitele față de statul român. Din păcate, nu am fost ajutați în niciun fel de statul român, mai mult nu avem gaz și suntem nevoiți să apelăm la combustibil pentru a ne desfășura activitatea. Acest neajuns este un alt impediment cu care ne confruntăm. Poate prin acest apel prin intermediul d-stră se sesizează și autoritățile locale”, ne spunea atunci ing. Vasilica Cucolea directorul executiv de la Moda Elissa.

C.T. STURZU

Articolul precedentCAZUL SECHEL Colegiul Medicilor: Geanina n-a murit că a născut, a murit de inimă
Articolul următorAmfiteatru la Târgu-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Nu este gaz în zona? Fffff bine! Faceți investiții și racoradati-va la rețeaua de gaze naturale.
    În legătură de salariile angajaților. Care este cifra de afaceri a societății?

  2. Cred ca nu le mai iasa patronilor englezi profitul pe care il aveau inainte…si nu mai sunt multi doritori de salariu minim pe economie….In 20 de ani , de cand sunt in Targu Neamt aveau timp sa-si traga gaz metan….

Comments are closed.