Doi bărbați din zona Piatra Neamț sunt suspecți de infecție cu virusul West Nile. Boala nu a fost confirmată, încă, de rezultatele de laborator.

Cei doi bolnavi, unul în vârstă de 60 de ani și celălalt de 66 de ani, au fost internați săptămâna trecută în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și diagnosticați cu meningită virală. ”Cei doi pacienți au intrat în supraveghere pentru infecția cu virusul West Nile, li s-au recoltat probe de sânge și de lichid cefalo-rahidian, care au fost trimise la centrul de referință, pentru confirmarea suspiciunii, se așteaptă rezultatele de laborator”, a declarat dr. Carmen Dumitreasa, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Virusul West Nile se transmite prin pișcătura țânțarilor infectați și cei mai expuși îmbolnăvirii sunt cei de peste 50 de ani. Bolnavul poate să aibă sau nu semne de boală, adică febră, rigiditatea gâtului, durere intensă de cap, convulsii, până la comă în cazurile foarte grave, dar medicii spun că majoritatea bolnavilor nu au niciun simptom. Pe perioada verii, bolnavii diagnosticați cu meningită virală, care au vârste de peste 15 ani, sunt investigați obligatoriu și pentru West Nile. Pentru evitarea îmbolnăvirii, persoanele vârstnice trebuie să se ferească de contactul cu țânțarii, să elimine din gospodării orice sursă de mizerie, inclusiv apă stătută. (C.I.)

Articolul precedentAmfiteatru la Târgu-Neamţ
Articolul următorL3 CSM Roman-AFC Botoşani II * Gabriel Ţapu: „Ar fi periculos să îi subestimăm”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.