reclama autocenter

Săptămâna trecută, mai mulți inspectori ANAF au controlat comercianții din Piaţa din Târgu-Neamț, verificare care s-a soldat cu numeroase amenzi, de ordinul sutelor de milioane vechi. Astfel, patronul noului magazin cu flori din fața pieței a fost amendat cu 180 de milioane lei vechi, pentru că vânzătoarea nu oferea bon fiscal. La fel și patronul altui magazin situat tot la intrarea pieței a fost amendat tot pentru că nu oferea bon fiscal. Patronul unui bar de la periferia pieței, a fost și el amendat cu aproximativ 200 de milioane lei vechi, pentru că nu deținea casă de marcat. Patronul altui magazin de la marginea pieței, a fost amendat cu 500 de milioane lei vechi. Acesta a fost sancționat ca urmare a unui flagrant pus la cale chiar de inspectorii ANAF. Au depistat un copil până în 18 ani care a cumpărat țigări, fapt ce contravine legii, fiind interzisă vânzarea de țigări minorilor. Inspectorii au mai depistat și faptul că vânzătorul nu i-a dat bon fiscal minorului.

Controlul ANAF s-a extins și în alte zone din oraș, urmând ca zilele acestea să aibă loc și alte controale la alte societăți comerciale. Interesant este faptul că mai mulți comercianți din zona Pieței și-au închis magazinele în această perioadă. Mai mulți comercianți din Piața Târgu-Neamț s-au plâns de acest control ANAF.

„Noi de abia ne plătim chiriile și cheltuielile cu marfa, iar statul vine și ne jupoaie. Nu e corect. În loc să ne ajute, să ne încurajeze să producem, statul ne dă în cap. O să închidem toți magazinele și să vedem atunci pe cine o să mai amendeze”, ne-a mărturisit unul dintre comercianții care au scăpat de controlul inspectorilor. (C.T.S.)

Articolul precedentLaptele nemțean nu ține cont de directivele UE
Articolul următorRomașcanii, invitați să doneze 2% Asociației Roman 2000

1 COMENTARIU

  1. Asa este,s-au dat amenzi foarte mari chiar daca statul nu a fost prejudiciat cu nici un leu ,ceeace este anormal,si acasta intr-o perioada cand economia este la pamant .Inteleg sa fie amendati cei care fac evaziune fiscal dar pentru greseli marunte care se pot corecta ajunge si un avertisment iar daca si la urmatorul control greselile se repeta sunt de accord cu amenzile. Acesti tineri care vin in control si nu au scrupule si omoara firmele poate nu se gandesc ca procedand asa in viitor nu vor mai avea ce controla.

Comments are closed.