pietricica turism
serbarile zapezii

Administratorii a 6 firme din Neamț au fost amendați cu câte 20.000 lei de către inspectorii de muncă, pentru 6 angajaţi fără forme legale. Societățile au fost amendate cu 120.000 lei, în total, fiindcă n-au încheiat contracte individuale de muncă persoanelor care lucrau la momentul controlului inspectorilor de muncă, din luna aprilie.

“Angajatorii depistați sunt cu activitate în domeniul fabricării mobilei, intermediere comerț, creșterea animalelor și baruri. O parte au achitat în 15 zile jumătate din amendă, adică 10.000 lei, o parte urmează să achite. În plus, inspectorii au dispus fiecărui angajator să încheie actele legale pentru fiecare persoană. Dacă nu respectă această măsură, sunt pasibili de noi amenzi, cuprinse între 5.000 lei și 10.000 lei”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, în conferința de presă din 15 mai.

Controalele de luna trecută au vizat 156 de societăți comerciale din județ. Alte 25 de firme au fost amendate cu 34.500 lei, în total, fiindcă au înregistrat actele de angajare în Revisal după ce lucrătorii au început activitatea. 96 din cele 117 firme verificate de inspectori dacă aplică normele minime de protecția muncii au fost amendate cu 43.000 lei, în luna aprilie. Printre cele sancționate sunt și 12 firme la care s-au produs tot atâtea accidente de muncă. (C.I.)