pietricica turism
serbarile zapezii

140 de copii din mediul rural, de la școli din Iași, Neamț și Harghita, au participat, în perioada 11-12 mai, la Festivalul “Bucurie în Mișcare”, organizat pentru a cincea oară la Roman. Evenimentul a fost pus la cale de Asociația “11even” și de Kaufland România, în parteneriat cu Asociaţia “Muşatinii” din Roman.

“Organizatorii estimează că peste 3.500 de persoane au trecut prin spațiul dedicat evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival. «Bucurie în Mișcare» este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie”, a declarat Paula Șipoș, coordonator național al programului.

Invitații speciali – 140 de copii din mediul rural – au fost de la școli din Todireni (Neamț), Oboroceni (Iași) și Corbu (Harghita), ei câștigând o excursie de o zi la eveniment, cu cheltuielile de transport și masă acoperite. “Copiii  au spus că vizita la «Bucurie în Mișcare» Roman a fost cea mai tare excursie de până acum și m-au întrebat astăzi când mai mergem”, a menţionat Ioana Nistor, învățător la Școala din Todireni, care, pe lângă cei 20 de copii de la școala sa, din toate cele patru clase primare, plus clasa pregătitoare, a mai înscris la excursie și câțiva copii din satul vecin, Poienile Oancei.

La această ediție a festivalului, aproximativ 400 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, și-au evaluat abilitățile fizice înnăscute cu ajutorul metodei Sport Analytik, promovată pentru prima dată la nivel național. Cu sprijinul Kaufland România, festivalurile “Bucurie în Mișcare” vor continua în 2019 după următorul program: 18-19 mai – Galați și Arad, 25-26 mai – Râmnicu-Vâlcea, 1-2 iunie – Constanța, Reșița și Târgoviște, 8-9 iunie – Bacău și Satu Mare şi 15-16 iunie – Sighetu Marmației și Alexandria. (ZCH NEWS)