elena_udrea

* cea mai posibilă destinaţie este Partidul Mişcarea Populară

Deputatul Elena Udrea i-a transmis telefonic secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, că a demisionat din partid, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale. Deputatul nemţean va merge la Partidul Mişcarea Populară, au declarat pentru Mediafax surse politice.

PDL convocase pentru 1 februarie, la Braşov, Colegiul Director lărgit şi Biroul Permanent Naţional al partidului, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru “a explica declaraţiile sale publice critice faţă de deciziile partidului”.

Surse din PDL au arătat că astfel de convocări preced de obicei deciziile de excludere din partid. Conform surselor citate, joi însă Elena Udrea l-a sunat pe Gheorghe Flutur, căruia i-a spus că nu vine la Braşov şi că a demisionat din partid. După emisiunea de miercuri seară, de la Realitatea TV, deputatul PDL Elena Udrea risca să fie exclusă din partid, afirmau jurnaliștii de la “Gândul”, într-un articol postat joi dimineaţă. Deputatul de Roman – Ion Creangă a fost “avertizat”, în urmă cu vreo două săptămâni, de șeful de partid Vasile Blaga, dar a declarat că amenințarea cu excluderea din PDL nu o va determina să fie “mai tăcută”. În plus, aceasta spunea că dacă nu se va mai regăsi alături de alți colegi, “nu este pentru că eu am părăsit drumul”, referindu-se la proiectul PDL inițiat de Traian Băsescu și Theodor Stolojan.

La emisiunea de la Realitatea TV, Elena Udrea a spus că: “Mulţi din PDL vor să fie într-un proiect care să fie o adevarată opoziţie la PSD, care să poată da preşedintele României în 2014, care să continue viziunea lui Traian Băsescu”.

Fiind întrebată dacă se va înscrie în partidul nou creat, deputatul PDL nu a dat un răspuns ferm, eschivându-se: “ce spuneam cand am intrat in politica spun şi azi. Nu cred că m-am contrazis. E o decizie la care va trebui să mă gândesc”.

Mai mult, Udrea a oferit un pronostic pentru europarlamentare, conform căruia PDL ar obține 15%, iar Partidul Mișcarea Populară – 10%. Conform celor de la “Gândul”, declarațiile au provocat noi discuții aprinse în PDL. Surse din partid spuneau că se pregătește excluderea din PDL a Elenei Udrea, decizia urmând a fi formalizată sâmbătă în următoare şedinţă a liderilor democraţi-liberali, deputatul fiind invitat să-şi prezinte punctul de vedere în faţa colegilor săi. (C. MATEI)

Articolul precedentCodul nou şi Codrul vechi
Articolul următorVine gerul! Primăria asigură cazare!