Amenajarea unei băi mici: cum alegem cabina de duș?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMulte persoane – în special cele care locuiesc la bloc – se confruntă cu un spațiu destul de limitat, dedicat băii. Există multe trucuri care pot face ca încăperea să pară mult mai spațioasă – de la o iluminare adecvată și alegerea unor culori deschise pentru finisaje, până la elementele principale, care ocupă cel mai mult spațiu, dar sunt în același timp absolut necesare.

Ce se va potrivi mai bine? O cadă sau o cabină de duș?

Dintre toate obiectele sanitare și piesele de mobilier care sunt necesare în baie, cada ocupă cel mai mult spațiu și poate fi destul de nepotrivită pentru băile mici. În schimb, o cabină de duș este o alegere care ajuta la economisirea spațiului și – bonus – arată și mult mai modern. Alte avantaje sunt: diversitatea mult mai mare în comparație cu modelele de cadă disponibile și integrarea facilă în ansamblul cromatic al încăperii; asta mai ales dacă optați pentru cabine cu pereți transparenți.

Dintre ce tipuri de cabine de duș putem alege?

În funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, puteți alege fie cabine de duș dreptunghiulare, fie semirotunde. Cele realizate preponderent din sticlă, cât mai simple, conferă impresia unei încăperi mai aerisite. Dacă spațiul este ceva mai mare, există inclusiv cabine de duș foarte spațioase, care au de obicei formă dreptunghiulară, simple, sau cu un design modern, care includ elemente metalice în nuanțe de argintiu sau negru.

Cum alegem corect cabina de duș pentru un spațiu mai puțin generos?

În cazul în care dispuneți de o baie foarte mică, trebuie să minimizați pe cât posibil dimensiunile acestei piese centrale. Vă recomandăm s-o așezați în colț și  să optați pentru modele semirotunde care sunt mai practice și vor arăta extrem de bine într-un ansamblu armonios.

Astfel, cea mai bună opțiune este o cădiță de duș, care vă oferă mai multă mobilitate în amenajarea unei băi de dimensiune reduse. Există chiar și modele de 80×80, care nu vă vor incomoda și vor lăsa suficient loc și pentru restul elementelor din baie. Majoritatea sunt de culoare albă, ca restul pieselor de mobilier din încăpere, deci potrivirea va fi un succes.

După cum puteți observa, există soluții pentru orice tip de baie, chiar și pentru cele mici! Datorită diversității modelelor nu va fi nevoie să faceți compromisuri în privința dimensiunilor sau a laturii estetice, beneficiind  în același timp și de piese practice.

Articolul precedentVIDEO: Protest al sindicaliștilor din Învățământ Neamț
Articolul următorPreoți acuzați că au dat afară din biserică persoanele vaccinate împotriva COVID-19
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.